Šarapatka: Ministr Zaorálek, mírotvorce

10.06.2015 18:32

Minulý týden jsme byli z našich médií doslova zasypáni informacemi o „spanilé jízdě“ ministra zahraničí Zaorálka do Gazy a Izraele.

Šarapatka: Ministr Zaorálek, mírotvorce
Foto: archiv M. Šarapatka
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

Ministr Zaorálek rozsáhle informoval veřejnost o těžkých životních podmínkách obyvatel Gazy a současně o připravenosti ČR zprostředkovat mírová jednání mezi Izraelem a palestinskou samosprávou. A stejně tak se rychle vyrojily negativní komentáře od K. Schwarzenberga a dalších tuto iniciativu zpochybňující. Prý, když se to nepodařilo nám…a Američanům, Zaorálek také neuspěje.

No nevím, proč by to neměl zrovna náš pan ministr také zkusit? Třeba zrovna on uspěje…

Mě však na jeho cestě, která působila spíše, alespoň podle výstupů v médiích, jako připravená PR akce, zaujala více jiná věc. S kým že to pan ministr v Gaze vůbec jednal? Podle našich novin s představiteli Hamásu….. Ale není to náhodou islamistická organizace, která je už mnoho let na evropském seznamu teroristů?

A další otázka, která mi vrtá hlavou je, jak a kdo by vlastně byl ještě schopen za české ministerstvo zahraničí takové rozhovory připravit a uskutečnit? 300 nejzkušenějších pracovníků ministerstva z něj vyhnal kníže, aby je mohl nahradit svými milci a soukmenovci z TOP 09 a ten zbytek opravdových diplomatů nyní likviduje ministr Zaorálek, aby bylo místo pro exponenty ČSSD.

Podivuhodná věc!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu