Scheinherr (Praha sobě): Lávka Rajská zahrada pro pěší propojí metro se železniční stanicí

04.08.2022 19:37

Praha finalizuje přípravy na výstavbu nové lávky, která zajistí pohodlný přístup k železniční zastávce Rajská zahrada.

Scheinherr (Praha sobě): Lávka Rajská zahrada pro pěší propojí metro se železniční stanicí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Praha připravuje stavbu nové lávky pro pěší, která propojí stanici Rajská zahrada s nově vybudovanou železniční zastávkou. Magistrát nyní vyhlásil výběrové řízení na zhotovitele lávky a technický dozor stavebníka. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
Veřejnost bude mít možnost zapojit se do procesu a rozhodnout o tom, jakou barvu bude mít její konstrukce. Lávka povede přes ulici Chlumecká a propojí zastávku i s ulicí Borská, tím umožní snazší průchod územím a usnadní přestup mezi vlaky a metrem.

Pražané mohou v průběhu celého srpna hlasovat na Portálu Pražana, jakou výslednou barvu ocelová lávka bude mít. Hlasování je možné po přihlášení do Portálu Pražana pomocí Identity občana (například prostřednictvím bankovní identity, NIA ID nebo mobilním klíčem eGovernmentu), případně datovou schránkou. Více informací o možnostech přihlášení je k dispozici na portalprazana.cz/jak-se-prihlasit ZDE.

„Do konce letošního roku začne stavba nové lávky Rajská zahrada pro pěší, která propojí stanici metra Rajská zahrada s nově vybudovanou stejnojmennou železniční stanicí. Překoná Chlumeckou ulici a propojí také ulici Borskou. Usnadní přestup mezi vlaky a metrem a bude snadnější díky procházet územím, kde nyní výpadovka a železnice tvoří bariéru. Momentálně pro ni vybíráme zhotovitele, technický dozor stavebníka a barvu. Proto během celého srpna mohou Pražané hlasovat na Portálu Pražana, jakou výslednou barvu ocelová konstrukce bude mít,“ uvádí náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…