Schillerová (ANO): Desítky tisíc podnikatelů stále používá EET

06.05.2022 14:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dobrovolnému používání EET.

Schillerová (ANO): Desítky tisíc podnikatelů stále používá EET
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová

Ve středu v Poslanecké sněmovně proběhl seminář na téma dobrovolné EET. Zúčastnili se ho zástupci maloobchodu, restaurací i hotelů, obchodní komory i technologických firem, kteří se jasně shodují na tom, že zachování dobrovolného EET je rozumné.

O fungování EET svědčí i nárůst tržeb, které rok po jeho zavedení vzrostly v restauracích a hotelech o 20 %, v obchodech pak cca o 8 %. Navíc stoupla i průměrná mzda. Desítky tisíc podnikatelů stále používá EET, a to i přesto, že je nyní dobrovolné. Používají ho, protože jim to dává smysl.

Benefity, které EET přináší, jsou jak finanční, tak nefinanční. Díky jeho zavedení se narovnalo podnikatelské prostředí a velké IT firmy se daleko více začaly zajímat o maloobchod.

Vláda ve svém programovém prohlášení deklarovala boj s šedou ekonomikou. V tomto boji se EET ukázalo jako efektivní nástroj a jeho zrušení bude mít za následek pravý opak.

Zrušením EET by stát ztratil okolo 13 mld. ze státního rozpočtu. Roční provozní náklady na udržení EET by byly zhruba 80-100 mil. Kč, což není nijak astronomická částka, na kterou by se vláda mohla vymlouvat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…