Schwarzenberg (TOP 09): Naše republika do značné míry ustrnula

08.10.2021 7:37 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důležitosti voleb.

Schwarzenberg (TOP 09): Naše republika do značné míry ustrnula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Všichni politici premiérem počínaje a opozičními představiteli konče teď říkají, že tyto volby jsou nejdůležitější za celé období České republiky.

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí
Jsou opravdu významné. Po dlouhé době poskytují šanci změnit situaci v zemi a připravit cestu k úspěšnějšímu vývoji. Po léta tady dění určovala dvojice Zeman a Babiš. Tím naše republika do značné míry ustrnula. Politika se vyčerpávala nekonečnými spory, nebyli jsme schopni nikam opravdu pokročit a za ostatními evropskými státy zkrátka zaostáváme. Je nejvyšší čas to změnit, aby konečně začala diskuse o opravdu důležitých věcech. O naší pozicí v Evropské unii, přijetí či nepřijetí Eura, a abychom konečně přestali být jen montovnou velkých koncernů. Je nutné reformovat naše školství od obecných škol až k univerzitám a opravdu rázně pokročit v nových technologiích.

Stalo se nám něco, co stalo i jiným zemím, zejména na východě. Státu se zmocnil oligarcha a pozvolna mění republiku v divizi Agrofertu. Je to vidět na mnoha aktivitách státního aparátu a taky na pověsti, kterou požíváme ve světě.
Máme nyní možnost to změnit a vykročit vpřed. Je nejvyšší čas. Prosím, jděte k volbám a volte podle nejlepšího vědomí a svědomí, i když tím třeba překvapíte své okolí nebo rodinu. Jděte do toho!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…