Šec (KDU-ČSL): Pomocí deskových her senioři procvičí svou paměť i motoriku

02.05.2022 11:30

Senioři jsou důležitou součástí naší společnosti, ale ne vždy se jim dostává takové pozornosti, jakou si zaslouží.

Šec (KDU-ČSL): Pomocí deskových her senioři procvičí svou paměť i motoriku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

MO Plzeň 3 se proto aktivně snaží seniory zapojovat do života, bavit je a přinášet jim informace. Jedním z projektů na centrálním obvodě jsou v současné době velmi oblíbené Herní pátky v Kontaktním místě pro seniory. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí

Vytvoření Kontaktního místa pro seniory mělo velkou prioritu v rámci rodinné politiky na MO Plzeň 3. Funguje už více než rok a za tu dobu poskytlo služby ve stovkách případů. Najít ho mohou všichni zájemci v sadech Pětatřicátníků 1. „Senioři jsou často ohroženi samotou, nečinností nebo dlouhou chvílí. Nejen s tímto jim dokážeme pomoci na našem Kontaktním místě, které zaznamenalo velmi úspěšný rok fungování,“ říká Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.

Herní pátky jsou určené pro všechny seniory, které baví deskové hry a vědomostní kvízy. Připraveny jsou pro ně rozmanité stolní hry, od klasických až po náročnější strategické hry. „Senioři mají možnost při hraní deskových her procvičit svou paměť, pozornost, soustředění, rychlost a kreativitu. Zároveň podpoří jemnou motoriku. Po celou dobu je jim k dispozici pracovnice našeho Kontaktního místa,“ vysvětluje místostarosta.

Herní pátky se konají každý lichý pátek v měsíci od 10 hodin. Přihlásit je možné se na telefonním čísle 378 036 458 nebo osobně v Kontaktním místě pro seniory v pondělí a ve středu od 8:00 – 12:00 a 13:00 – 17:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.