Seďa (ČSSD): Ignorace či zlý úmysl

15.09.2014 15:20

Nevím jak Vy, ale v našem regionu moc neplatí tvrzení, že sdělovací prostředky jsou hlídacím psem demokracie. Spíše platí rčení, koho chleba jíš, toho píseň zpíváš.

Seďa (ČSSD): Ignorace či zlý úmysl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Dnes pořádala ČSSD tiskovou konferenci k zahájení předvolební kampaně, na kterou řádně sezvala novináře z celého regionu. Ovšem buď to byla ze strany sdělovacích prostředků ignorace či zlý úmysl, ale hlídací pes zřejmě hlídal někde jinde. ČSSD je díky svým voličům a občanům města Uherské Hradiště dlouhodobě úspěšná, takže si kladu otázku, proč novináře nezajímají kandidáti a volební program. A to zejména z toho důvodu, že sociální demokraté byli a jsou hlavním motorem opozičních stran. Byla to také ČSSD, která dlouhodobě hájí zájmy občanů města před zvůlí pravicové radniční koalice.

Připomenu neochotu respektovat výsledky posledních komunálních voleb v zastoupení v komisích RM, ignoraci veřejného mínění a připomínek občanů při investicích  rámci revitalizace města, současný plánovaný deficit města ve výši 113 mil.Kč nebo přehlasovávání opozičních zastupitelů jedním hlasem. Kdyby nebyla politika vážnou věcí, pak bych se musel smát nejen současným návrhům ODS, ale zejména jejich předvolebnímu sloganu Společně s Vámi. Vede mne k tomu zkušenost z radničního vládnutí za posledních osm let, kdy moc velký respekt k názorům obyvatel neměli a nerespektovali mnohá doporučení členů komisí.

A jelikož jsme na tiskové konferenci chtěli podat veřejnou výzvu k transparentnímu financování předvolební kampaně, volím tuto formu k jejímu zveřejnění.

Veřejná výzva kandidujícím politickým stranám a hnutím do komunálních voleb v Uherském Hradišti : Zveřejněte své výdaje na komunální předvolební kampaň

Na základě požadavku široké veřejnosti a z důvodu transparentnosti všech výdajů na komunální předvolební kampaň vyzýváme všechny kandidující politické strany a hnutí ke zveřejnění celkových výdajů na komunální předvolební kampaň do zastupitelstva města Uherské Hradiště.

Česká strana sociálně demokratická deklaruje, že její výdaje na komunální předvolební kampaň do zastupitelstva města Uherské Hradiště budou součástí transparentního účtu na tyto volby. Celkové výdaje na kampaň jsou rozpočtovány v maximální výši 82 000 Kč. Tato částka se skládá z příspěvku na komunální volby ve výši 75 000 Kč v rámci volebního rozpočtu OVV ČSSD a mimořádného příspěvku ve výši 7 000 Kč z rozpočtu KVV ČSSD.

Ing.Antonín Seďa
předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky