Seďa (ČSSD): Naše země tahá za kratší konec provazu

21.12.2020 15:07

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministra Plagy na reformu školství

Seďa (ČSSD): Naše země tahá za kratší konec provazu
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Pan ministr neřeší problémy českého školství, ale novelou je chce pouze rozšířit. Připomenu, že ve srovnání s jinými členskými zeměmí Evropské unie naše země tahá za kratší konec provazu právě ve druhém stupni ZŠ a také na středních školách. Problémem je neschopnost české vzdělávací soustavy zavést samostatnost myšlení žáků, zvýšit aktivitu a zapojenost žáků a studentů do procesu vzdělávání a také strnulé a dávno překonané studijní plány škol, které málo reagují na digitalizaci, robotizaci a nové vědecké poznatky.

Mimochodem tohle ukázala i on-line výuka, kdy řada učitelů i škol nebyla schopna on-line výuku zajistit tak, aby žáky něco naučili. Sám mám zkušenost s "nekvalitou" výuky na druhém stupni ZŠ. Velkým problémem je nedostatek učitelů odborných předmětů, a tady docela chápu návrh pana ministra. Nicméně si myslím, že by se to nemělo týkat žáků ZŠ, ale pouze škol středních s tím, že by odborné konzultace odborníků z praxe doplňovaly ty předměty, u kterých je třeba držet krok s vývojem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…