Seďa (ČSSD): Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti

12.01.2021 15:18

Komentář na facebookovém profilu k demonstraci svolané organizací Chcípl PES.

Seďa (ČSSD): Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Mohu rozumět výhradám vůči vládním opatřením proti Covid-19. Dokonce rozumím řadě podnikatelům, kteří se snaží "obejít" tato opatření a raději riskují pokutu než bankrot. Nicméně svolání demonstrace organizací Chcípl PES na Staroměstské náměstí je ukázkou obrovské nezodpovědnosti a politické ubohosti. Opravdu organizátoři a lidé, kteří tuto demonstraci podporují, nevidí stav coronaviru, tisíce mrtvých a naplněnost nemocnic, odmítající neakutní péči? Opravdu tito lidé, kteří chtějí otevřít své provozovny, nevidí úsilí zdravotníků, sociálních pracovníků  apod. v boji proti Covid-19 a demonstrací jejich úsilí nejen zpochybňují, ale i znevažují? Opravdu si tito odmítači roušek a opatření myslí, že si to vláda vymýšlí, aby "zblbla" širokou veřejnost?

To, že tato demonstarce měla politické pozadí svědčí i účast některých populistů, včetně členů SPD. Právě tohle ukazuje na skutečnost, že populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti. Pouze problémy odsouvali do budoucna. Tak je tomu i v případě podpory daňovému balíčku a zrušení superhrubé mzdy. Obrovské deficity státního a veřejných rozpočtů, problémy, které nastanou v sociálním a zdravotním systému, bude muset řešit následující vláda. A uhádněte, kdo to nakonec odnese? Budou to zaměstnanci, senioři a rodiny s dětmi. Budou to pacienti, zdravotně handicapovaní a lidé s nízkými příjmy. Nejsem Sibyla, ale pravdu mám. A já se rozhodně připomenu v roce 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…