Seďa (ČSSD): Soudržné město a mezigenerační solidarita

04.07.2018 17:27

Tak jako celá naše společnost, tak také město a jeho obyvatelé by měli držet při sobě. Soudržnost pomáhá řešit problémy a posiluje sounáležitost s ostatními spoluobčany. A mezigenerační solidarita by měla být samozřejmostí v každé vyspělé společnosti

Seďa (ČSSD): Soudržné město a mezigenerační solidarita
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Pro rozvoj města i kvalitní život v něm je důležitá soudržnost jeho obyvatel a mezigenerační solidarita. Proto je důležité, aby občané nalezli v Uherském Hradišti nejen dostupné a přiměřené bydlení, ale i zaměstnání odpovídající jejich vzdělání, odbornosti a znalostem. Zároveň chceme motivovat občany města, aby se hlásili k trvalému pobytu. Považujeme za svoji povinnost řádně pečovat o síť školních a předškolních zařízení, především v péči o jejich vzhled a údržbu. Chceme, aby se město stalo centrem vzdělanosti, vědy a výzkumu a aby poskytovalo kvalitní podmínky pro mladé rodiny s dětmi.

Demografický vývoj města si vyžaduje zvýšenou pozornost našim starším spoluobčanům. Nestačí pouze zachovat provoz stávajících sociálních zařízení, ale je nutno zvýšit kvalitu a dostupnost zejména terénních sociálních služeb. O kulturní dědictví a historické tradice je nutno pečovat, protože upevňuje sounáležitost mezi spoluobčany.

Mezigenerační solidarita je důležitá pro soudržnost města, předávání zkušeností i pro zlepšování vztahů mezi lidmi. Podpoříme vznik komunitního centra pro rodiny s dětmi a pro seniory. Podpoříme sociální bydlen, vybudování domácího hospice a bezplatné poradenství při výměně bytů. Zajistíme dostupné bydlení pro mladé rodiny a jejich děti, včetně startovacích bytů pro mladé spoluobčany. Zvýšíme počet míst v MŠ, podpoříme dětské skupiny a mikrojesle. Prosadíme co největší využívání sportovišť pro širokou veřejnost, transparentní a rovnocenné podmínky pro sportovní kluby. Vytvoříme efektivní ekonomické podmínky pro zajištění vyvážené kulturní nabídky a pro zachování a rozvoj kulturního dědictví ve městě. Máme být na co pyšní a je nutno se k tradici hrdě hlásit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…