Seďa (SOCDEM): Evropská unie se stala byrokratickým a nezodpovědným molochem

04.01.2024 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu

Seďa (SOCDEM): Evropská unie se stala byrokratickým a nezodpovědným molochem
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Vždy jsem podporoval členství České republiky v Evropské unii. Základem byla svoboda a demokracie, která v členských zemích byla a stále je více zakořeněna. V posledních letetch se však stala Evropská unie byrokratickým a nezodpovědným molochem, který řídí nedemokratičtí úředníci Evropské komise.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39641 lidí

Ti používají pro protlačení svých, často pomýlených, názorů dotační politiku jako nástroj k vydírání svých oponentů. Vidíme to na Maďarsku, Polsku, Itálii a nyní i Slovensku. A dříve to byla politika EK proti vládě Velké Británie, která se jediná postavila proti takto vedené politice. Proto následoval Brexit, protože Britové nechtěli akceptovat tuto "dotačně-vydírací" politiku.

Nejde jen o Green deal, ale i o lidská práva, svobodu slova a o demokratické principy v národním státě. Letošní volby do EP budou jistým referendem o akceptaci této, z mého pohledu velmi pokřivené dotační politiky EK.

Rozhodně nebudu volit ty kandidáty, kteří nejsou kritičtí a neobhajují národní zájmy občanů České republiky. Zároveň však nebudu volit ty, kteří nás chtějí vyvést z EU a populisticky tvrdí, že se budeme mít lépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…