Sehnal (APB): Ekonomice můžeme pomoci i zrychlením dopravy

28.08.2021 9:47

Komentář předsedy Aliance pro budoucnost k systému dálniční dopravy. Sehnal na vybraných zrekonstruovaných úsecích českých dálnic navrhuje navýšení nejvyšší dovolené rychlosti o 10 kilometrů za hodinu.

Sehnal (APB): Ekonomice můžeme pomoci i zrychlením dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Aliance pro budoucnost upozorňuje na to, že svět se technologicky vyvíjí a stejně tak se vyvíjí i kvalita motorových vozidel, osobní automobily jsou bezpečnější, kvalitnější, rychlejší a stále úspornější.

Podaří-li se dostat technicky stav dálniční sítě v kvalitě povrchu komunikací na určitou úroveň kvality, rozhodně bychom měli uvažovat o zvýšení rychlosti ze 130 na 140 kilometrů za hodinu. Ve světě je to běžné, pokud tomu stav vozovky odpovídá. 

Například v Portugalsku mají dopravní značky, na kterých je vyobrazené slunce a plus deset kilometrů, takže když je dobré počasí, může se na takto označených úsecích jet o deset kilometrů rychleji. 

Rozhodně bychom jako Česká republika nebyli první případ a třeba zrovna ve zrekonstruovaných úsecích na D1, ale i jinde bychom měli lidem umožnit, aby jezdili rychleji. Přeprava mezi městy je součástí potřeb pro další hospodářský růst.  

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice