Sehnal (ODA): Bělorusko potřebuje cítit zahraniční podporu

19.08.2020 10:31

"Pošlete do Běloruska novináře dříve, než tam budete muset poslat vojáky," nabádá šéfy zemí EU Pavel Sehnal, předseda Občanské demokratické aliance.

Sehnal (ODA): Bělorusko potřebuje cítit zahraniční podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

"Jakékoli občanské nebo vojenské konflikty v dnešní době mají tzv. hybridní podobu, tedy kombinují silové prvky (techniku) s informační válkou. Mají-li občané Běloruska být iniciativní a úspěšní při zpětném získávání svých občanských svobod, musí je zahraniční novináři zásobovat dostatkem zpráv o situaci u nich doma, ale i o mezinárodní podpoře," vysvětluje svoje stanovisko Pavel Sehnal.

Anketa

Věříte, že ODS a TOP 09 půjdou do sněmovních voleb společně?

4%
11%
hlasovalo: 9009 lidí

Předseda vlády Andrej Babiš nabádá občany Běloruska, aby uskutečnili ve své zemi Sametovou revoluci. Je na místě připomenout, že i u nás, v Československu roku 1989, by se revoluce nezdařila, kdyby nebyla podpořena zahraničními sdělovacími prostředky. Vysílání rádia Svobodná Evropa toho bylo silným příkladem.

"Když jsem jako čerstvě zaměstnaný vysokoškolák šel v listopadu 1989 demonstrovat, tak se mě moje maminka zeptala: Pavlíku, a vy chcete ten kapitálismus? Já jsem ji popravdě odpověděl, že nevím, co to ten "kapitálismus" vlastně je. Ale že chci svobodu! Ano, svobodu. Moci cestovat po světě a taky moci si vydělat hodně peněz, když budu pracovat více a lépe než ti druzí. No a taky, že nechci do KSČ jen proto, abych mohl mít zajímavou práci. To jsem jí řekl a šel jsem demonstrovat," dodává Pavel Sehnal.

"Svobodu, občanskou svobodu, tu potřebuje Bělorusko. Na cestě k ní ale potřebuje nezávislé informace a cítit zahraniční podporu! Je strašně důležité, aby věděli, že v tom nejsou sami. Jestli u nás půjdete za svobodu občanů Běloruska demonstrovat a vyjádřit jim tak podporu nebo zda podpoříte ty, kteří o svobodu v Bělorusku usilují vlastní iniciativou na sociálních sítích, to je na vás. Jen prosím nebuďte neteční a udělejte aspoň něco. Představte si, jak by v takové situaci bylo nám, kdyby nám nějaký politický lídr začal škrtit naši svobodu. Svoboda není samozřejmost! Svoboda je nadevše," shrnuje Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.