Sehnal (ODA): Ostré Véčko nebude, ekonomika nezrychlí!

25.07.2020 9:33

Ekonomové se trumfovali v prognózách, zda po ukončeni krizových opatření jednotlivých vlád ekonomika zrychlí zpět na úroveň před protipandemickými opatřeními. Zda návrat bude rychlý a trend návratu bude ostré V, nebo spíše pozvolnější ve tvaru písmene U.

Sehnal (ODA): Ostré Véčko nebude, ekonomika nezrychlí!
Foto: ODA
Popisek: Pavel Sehnal

Dnes je již zcela nepochybné, že o rychlém návratu nemůže být ani řeč. Stovky menších firemních investic se z letošního roku odsunuly na neurčito. Montážní firmy jsou bez práce a snaží se zachránit si kůži alespoň drobnou opravárenskou činností. Obchod se propadá. Místo běžných obchodních cest za obchodními partnery se firmy snaží alespoň o mailovou komunikaci. Velké tendry se odsouvají a většinou se jen dodatkují předchozí smlouvy.

Situace v průmyslu je opravdu žalostná. Stovky miliard odplouvají ze státního rozpočtu, aniž by působily na oživení průmyslu. Je pro mě šokující dívat se na to, jak se další miliardy sypou do neúčinných programů, aniž by vláda představila jasný dvouletý plán na oživení ekonomiky. Je zřejmé, že ministerstva pod vlivem levicových stran byla zhýčkaná rostoucí ekonomikou a dnes se neumí postavit realitě útlumu. Šéfové jednotlivých resortů by se měli zamyslet nad strukturou svých týmů a doplnit je o lidi s praxí, a to zejména s praxí z krizového řízení firem. Ekonomika se propadá do krize, to je jasné, a tak by měli v týmech být krizoví manažeři.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.