Senátor Doubrava: Rusko udělalo jediný možný a správný krok

24.02.2022 9:09 | Komentář

Tak dlouho stupňovali slizouni z NATO tlak na východní část Ukrajiny, která se osvobodila od kyjevské, fašisty prolezlé, protiruské Ukrajiny, až donutili Rusko uznat, že Doněcká lidová republika (DPR) a Luhanská lidová republika (LPR) jsou samostatné suverénní státy.

Senátor Doubrava: Rusko udělalo jediný možný a správný krok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Začátek tohoto příběhu začal již před několika lety. Právě před čtyřmi lety, v únoru 2018, ukrajinský prezident Petro Porošenko řekl, že se Kreml připravuje na vojenský útok na Ukrajinu. Je to podle Porošenka doloženo přítomností ruských vojsk na hranici s Ukrajinou. A stejné kecy kolují světem dodnes. Např. Deník N v dubnu 2021 uvedl, že v rozhovoru v britských Times řekl velký boss z MI 6 Richard Moore, že Západ Putina varoval před invazí na Ukrajinu a upozornil ho, co by mohlo následovat.

V tisku se objevilo, že pokud Rusko „zaútočí na Ukrajinu" ve větší míře až od listopadu 2021. Od té doby začala cílená dezinformační kampaň USA a NATO, že Rusko se připravuje zaútočit na Ukrajinu. Dokonce uvedli i několik termínů, kdy zaručeně mělo dojít k útoku. Ve skutečnosti došlo k nárůstu incidentů a ostřelování území Doněcké lidové republiky (DPR) a Luhanské lidové republiky (LPR). Zároveň narůstal přísun vojenského materiálu a specialistů ze států NATO.

Jak narůstalo množství incidentů, dělostřeleckého a minometného ostřelování, tím více se rozrůstala dezinformační agenda ze strany USA a NATO, že se ukrajinské jednotky vlastně brání útokům zlých proruských separatistů. To je předstupeň před ještě vyšší eskalací. Lidé začali z oblasti Doněcka utíkat do Ruska. Do konce 21. února šlo o více než 70 000 lidí z jihovýchodní Ukrajiny.

Aby Putin zabránil další eskalaci, podepsal dekret, uznávající nezávislost dvou ukrajinských odtržených regionů, spolu s dohodami o spolupráci a přátelství. V rámci spolupráce vstoupily do obou samostatných doněckých republik ruské jednotky, aby vytvořily nárazníkové pásmo. Chodí mi maily, ukazující zrůdnosti ukrajinských vojáků, v ničem si nezadávajících s německými fašisty za druhé války.

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Ti naši „slavní“ politici, kteří se ve své ubohosti jezdí do Kyjeva předvádět, by se měli na ta videa podívat. Měli by si znova prohlédnout ta zvěrstva, páchaná v průběhu Američany řízeného majdanu v Kyjevě, Oděse a dalších místech Ukrajiny. Myslím, že nás naše vládnoucí garnitura má za totální hlupáky. Zřejmě jsou přesvědčeni, že nevidíme, že k poslednímu kroku, uznání obou republik a vyslání vojsk jim na pomoc vyprovokovali Ruskou federaci ti váleční štváči z Ameriky a NATO. Smutné je, že se na tom štvaní podílí i naši představitelé, poukazující na tu drzost RF, že si na svém území dovolí mít své vojáky! No řekněte, není to drzost?

A je tu další vtíravá otázka. Když Američané a NATO rozpoutali válku v Jugoslávii a za cenu tisíců mrtvých civilních obyvatel včetně dětí a starců (viděl jsem to na vlastní oči, byl jsem tam), aby Srbům zabrali Kosovo pro svou válečnou základnu a možná i nastartovali výnosný kšeft pro tu, kterou v době války zachránili před německou smrtí, a tu která se jim s krvavýma rukama tak odvděčila. Jak je možné, že proti nim nikdo nevypisoval sankce? Dvojí metr?

Ano, anexe Kosova je v pořádku, protože ji provedli ti, kteří jí provedli. Pomoc novým republikám, odolávajícím vraždění svých občanů ukrajinskými fašisty, Ruskou federací je zločin. Neslyšel jsem také žádné protesty proti zabírání území Palestiny Izraelem a příkladů by bylo více než dost. Shrnu-li, pak musím říci, že pomoc Ruské federace východním republikám přišla na poslední chvíli, v nejvyšší čas. Musíme ocenit, že prezident Putin čekal do poslední chvíle, než k danému řešení dospěl a rozhodl. Zachránil tak tisíce životů.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Doubrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…