Senátor Fischer: Bez dlouhodobé vize pro zemědělství se naše země neobejde

20.11.2022 15:11 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zemědělství.

Senátor Fischer: Bez dlouhodobé vize pro zemědělství se naše země neobejde
Foto: Screen: FCB
Popisek: Pavel Fischer

Když jsem včera navštívil dvě farmy na jižní Moravě a ptal se, co hospodáři považují za největší problémy, předpokládal jsem, že na prvním místě budou zmiňovat inflaci a energetickou krizi. Překvapilo mě, když místo toho upozorňovali na nekoncepční nařízení a nesmyslná protierozní opatření, která nutí větší zemědělce rozdělit pole na desetihektarová políčka. To může ohrozit zemědělskou produkci a v některých případech erozi půdy dokonce zhoršit.

Se spoustou vlivů se zemědělci dokážou vyrovnat. Ale bez dlouhodobé vize pro zemědělství se naše země neobejde. Obzvlášť v čase krize má stát poskytnout zemědělcům zázemí a být jim oporou. Investovat do farem znamená, že nebudeme muset potraviny dovážet ze zahraničí. Zásahy státu musí být vždy promyšlené a systémové, aby nezpůsobily více škody než užitku. To je přístup, který u nás bohužel často schází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…