Senátor Fischer: Umělecké duo Prigožin a Lukašenko bude hrát všemi barvami

28.06.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přejezdu Prigožina do Běloruska.

Senátor Fischer: Umělecké duo Prigožin a Lukašenko bude hrát všemi barvami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Prigožin ukončil své tažení na Moskvu, prý už v privátním tryskáči přistál v Minsku. Lukašenko totiž nabídl “právní rámec” pro kriminálníka Prigožina. Vzhledem k tomu, že v Bělorusku jsou protiprávně drženi ve vězení tisíce nevinných politických vězňů, právo nehraje roli a vše rozhoduje osobně Lukašenko podle toho, jak se zrovna vyspal, je to celé dobrý vtip. V Bělorusku, dávno spřaženém s ruským agresorem, teď umělecké duo Prigožin a Lukašenko bude hrát všemi barvami. 

Putin chvíli vypadal jako slabý a bezradný. Ale v jednom nemění kurs. Rusko pokračuje v divoké agresi na území Ukrajiny. Během dní a nocí, které otřásaly Kremlem, ruské rakety nadále zasypávaly Ukrajinu. Mířily na obytné čtvrti měst a způsobily lidské oběti. Ukrajina potřebuje pomoc. V další fázi prý chtějí Putin s Lukašenkem rozmístit jaderné zbraně na běloruském území, a tím stupňovat napětí. To je další nepřijatelný krok. Čím dřív válka skončí a ruská armáda odejde, odkud přišla, tím lépe. O to musíme usilovat — bez ohledu na to, jaký nový kus pro nás Putin, Prigožin a Lukašenko hrají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…