Senátor Kos: Není nic špatného, když si zhýčkaná populace něco odepře

10.08.2022 15:02

Projev na 28. schůzi Senátu 10. srpna 2022 k návrhu zákona o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní prostředí

Senátor Kos: Není nic špatného, když si zhýčkaná populace něco odepře
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Senátor ve volebním obvodě č. 19 - Praha 11 Ing. Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11)

Vážený pane předsedající, vážená paní ministryně, kolegyně, kolegové,

přiznám se, že jsem nechtěl k tomuto bodu vystupovat, nicméně pan kolega Hamza vaším prostřednictvím, pane předsedající, mě trošku nadzvedl, takže jsem se nechal vyprovokovat. Řekl tady, že lepší životní prostředí se nedá vytvořit zákazy. Já bych si mu dovolil oponovat, tím, že bohužel, říkám bohužel, zákazy jsou jedním z prostředků, jak zlepšit životní prostředí. Sám tady jmenoval jednu z věcí, zákaz freonů, jako chemik bych jmenoval zákaz různých pesticidů a dalších chemických látek, které jsou zásadně škodlivé pro životní prostředí, bez jejich zákazu zákonem, ať už v evropském prostředí, v českém nebo nakonec i celosvětovém, by tyto škodliviny ze životního cyklu a ze životního prostředí nedostaly.

Myslím si, že není nic špatného na tom, když si jako v uvozovkách i docela už zhýčkaná populace, která žije tady v 21. století, tak když si odepřeme něco z toho pohodlí, plastové výrobky, které jsou možné nahradit nějakým jiným recyklovatelným či jinak využitelným materiálem, tak když si je odepřeme, nevidím na tom nic, co by mělo ohrozit naši životní úroveň, naše pohodlí a podobně. Myslím si, že postupné kroky ke zlepšení životního prostředí jsou potřeba dělat.

Co se týká plastových víček, věřím, že to byla od pana kolegy spíš taková nějaká ironická poznámka na závěr, protože jinak by mě to naježilo ještě víc.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.