Senátor Láska: Dobrá zpráva

03.09.2017 10:13

Andrej Babiš se chlubí tím, že „jeho lidé klekli“ na ošklivou a zlou firmu. Ve skutečnosti podle soudu Finanční úřad nezákonně firmu zlikvidoval.

Senátor Láska: Dobrá zpráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Mimochodem, stejným způsobem (zajišťovacími příkazy) jsou v Česku likvidovány desítky až stovky firem. Nástroj proti daňovým podvodům, který má být podle soudu využíván jen zcela výjimečně (neb je likvidační), používají finanční úřady jako na běžícím pásu. Zlikvidovali už tak desítky firem a desítky životů. Kolik z těch firem a lidí, bylo konkurencí Andreji Babišovi a Agrofertu? Na kolik z těchto firem „klekli“ úředníci z pokynu AB?

A tenhle postup není nijak ojedinělý. Mnoho kritiků AB či hnutí ANO už zažilo šikanózní kontroly úřadů vedených hnutím ANO. Zažili zásahy od těchto úřadů, které později soud označil za nezákonné. Vše ve jménu práva a spravedlnosti.

Víte, takhle nějak to bude vypadat po říjnových volbách ve velkém. Kdo se vzpříčí AB či Agrofertu, bude označen za nepřítele státu a zlikvidován. Státní moc, pod dohledem AB na něj „klekne“ a zničí ho. A ještě to bude vydávat za „očistný proces“ naší společnosti. Za výkon práva a spravedlnosti.

Odkud tyhle postupy známe? No, třeba z Ruska. Kde advokát Sergej Magnickyj, který odhalil korupci státních úřadů, byl nejdříve sám zatčen, pak ubit k smrti ve vazbě a nakonec posmrtně odsouzen za podvody…

Andrej Babiš už má hodně. Podporu nemalé části voličů, které unavila složitost, pomalost a občas i nespravedlnost demokracie. Má hromadu lidí ochotných realizovat jeho špinavé pokyny ve sněmovních lavicích, na státních úřadech, v samosprávách… Má opozici, která je buď vedena člověkem, který je symbolem všech špatností, které byly v politice před AB. Nebo opozici, která se třese na spoluvládu s AB s naivní představou, že „ho uhlídá“.

Ale plno věcí Andrej Babiš ještě nemá. Nemá instituce, které jsou překážkou pro odstranění demokracie v ČR. Nemá Ústavní soud, nemá Senát. I když se snaží, nemá AB ani všechny média a investigativní novináře. A především nemá nemalou část aktivní občanské veřejnosti, která si demokracii prostě nenechá vzít. A nikdy ji mít nebude.

Ještě pořád žijeme v zemi, kde má smysl za právo, demokracii a spravedlnost bojovat. A kde je šance, že ten boj bude úspěšný. V zemi, kterou by nám Sergej Magnickij záviděl. A to je vlastně dobrá zpráva.

Mgr. Václav Láska

Zdroj: senat.cz

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.