Senátor Valenta: Kdo má zájem, aby samospráva hynula?

26.04.2018 19:01

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, se kterou jsem před časem založil Akademie samospráv, popsala aktuální vývoj dění kolem novely zákona o střetu zájmů velmi trefně.

Senátor Valenta: Kdo má zájem, aby samospráva hynula?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

„Zkrátka děláme z lidí, kteří nechávají svůj osobní život bokem, aby řídili své obce a města, potencionální lumpy a podvodníky, jejich majetky vystavujeme očím kdejakého závistivého gaunera, který je přijde vykrást, buzerujeme je formalistickými požadavky zákonů, a samospráva hyne.

A to je prostě hlavní cíl - nikdo mi to nevymluví. Aby zhynula zcela, a pak se řeklo - vidíte, vždyť to nikdo nechce dělat.

Bodejť by chtěl. Vždyť si to představte - stanete se radním za pár stovek, a někdy ani to ne, a vše, co máte doma, včetně výše kont, bude k mání pro každého anonyma na internetu. Třeba i pro milenku vašeho muže, aby věděla, zda si jej má chtít odvést k oltáři. Uvádím tyto příklady proto, aby bylo vidět, jak je to zcestné.“

Její blog na toto téma je velmi jako vždy velmi trefný a plně s ním souhlasím. Máte-li chvilku, doporučuji k přečtení (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…