Senátor Valenta: Kozel zahradníkem

30.12.2015 15:52

Je mi smutno z toho, jak česká vláda velmi negativně rozkolísává celé podnikatelství prostředí.

Senátor Valenta: Kozel zahradníkem
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Už druhým rokem posloucháme dohady o zavedení elektronické evidence tržeb, která měla být podle původních plánů spuštěna již za pár dnů, ale dnes stále ještě visí v Poslanecké sněmovně. Podnikatelé stále nevědí, s čím a především kdy mají počítat. Na jedné straně se tak Damoklův meč naklánění na tisíce malých živnostníků, kteří už nejsou schopni tolerovat úřednickou šikanu a raději avizují ukončení své podnikatelské činnosti. Na druhé straně se na zavedení tohoto velmi robustního a technicky náročného systému připravují všechny dodavatelské firmy, které však v rozpacích s napětím očekávají, v jaké finální podobě bude tento kontroverzní balkánský daňový systém nakonec přijat.

Stát tak místo podpory podnikání a růstu pracovních příležitostí jde opět zcela opačnou cestou. Podnikatelé v jeho očích totiž nejsou ti, kteří díky svých schopnostem a dovednostem svých zaměstnanců vytváří ekonomické hodnoty, ale pouze podvodníci a daňoví tuneláři, na které musí ve dne v noci dohlížet armáda úředníků.

Tak je to, když kozla uděláte zahradníkem … Vždycky riskujete, že se mu jeho nová funkce a s ní spojená moc natolik zalíbí, že označí všechny ostatní kozly za největší škodnou, zažene je do ohrady a přiváže oprátkou, aby sám mohl okusovat zelí na jejich polích.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…