Senátor Valenta: Na snížení daní by neměla doplatit samospráva

21.03.2018 19:05

Slovácký senátor komentuje daňový balíček vlády v demisi

Senátor Valenta: Na snížení daní by neměla doplatit samospráva
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Vláda v demisi před časem představila daňový balíček, díky kterému by mělo dojít ke snížení daní pro zaměstnance i živnostníky. Už dříve jsem psal, že nad touto daňovou reformou visí podle mého soudu spoustu pochybností.

Když už pominu fakt, že avizované snížení daní pro živnostníky přinese podle propočtů Strany soukromníků spíše jejich reálné zvýšení, tak mne trápí také to, že změnu daní prosazovanou dnešní vládu by měly doplatit obce a kraje. Snížené daňové příjmy by totiž nejvíce postily právě rozpočty obecních a krajských samospráv.

Jinými slovy, vláda bude hrát před voliči ty hodné a férové, ale doplatí na to starostové a hejtmani, kteří budou muset zastavit plánované investice nebo další rozvojové plány ve svých obcích a krajích. A to považuji za nespravedlivé a jsem přesvědčený o tom, že by mělo dojít v tomto ohledu ke kompromisu.

Souhlasím s tím, aby se snižovaly daně. Je ostudné, že vláda vysokými daněmi drtí nejen podnikatele, ale stále nic nedělá s druhým nejvyšším odvodovým zatížením mezd v celé Evropě. Ale není férové, aby donekonečna obce a kraje doplácely na rozmary jakékoliv vlády. Vláda musí garantovat dlouhodobě stabilní prostředí nejen pro podnikatele, ale také pro samosprávu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace