Senátor Valenta: Parkovací vychytralost

25.02.2018 7:37

Komentář na facebookovém profilu k problémům s parkováním

Senátor Valenta: Parkovací vychytralost
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Je asi typickou vlastností mnoha lidí snažit se vytěžit ze všeho co nejvíce. A nejinak je tomu s parkováním v Uherském Hradišti. Také jste si všimli, že přibývá aut, která za oknem nemají parkovací lístek, a především že jsou parkoviště v centru plná? Nejste sami. Upozornilo mne na to již mnoho lidí.

Když zde město zavedlo parkování na první půlhodinu za korunu, cíl byl jediný. Pomoci těm, kteří jdou do centra města jen na chvíli například nakoupit, na oběd nebo třeba k lékaři či na úřad. Teď jsme svědky toho, že lidé k parkovacím automatům běhají s korunou každé půl hodiny, aby si tak co nejlevněji dobu stání prodloužili. Jenže je tu ještě jeden problém, kvůli kterému teď řada lidí v Uherském Hradišti nemá kde zaparkovat.

Parkování lze hradit i formou sms nebo přes internetovou aplikaci. Jenže zatímco při platbě SMSkou musíte dát minimální platbu 15 korun, u platby přes internet stačí jednou dobít kredit například na stovku a pak už platíte po koruně. A aplikace Vás dokonce upozorní i na to, že Vám zaplacená půlhodina končí. Není tedy nic jednoduššího, než počkat na 31. minutu, až koruna „propadně“ a v klidu z tepla domova nebo kanceláře odeslat přes aplikaci korunu další.

Pracovní doba v centru města vyjde v parkování na pouhých 16 korun a ostatní lidé nemají kde stát. Už jsem pana starostu na tuto situaci upozornil a ten mne ujistil, že se pokusí tento systém změnit. Je přece v zájmu všech, aby lidem tento benefit v podobě levného parkování zůstal a především aby měli kde zaparkovat – což je vzhledem k výše uvedenému čím dál obtížnější. Stačí aplikaci upravit tak, aby do ní byl povolen maximálně pro jeden vstup denně nebo minimální platba 15 kč tak, jak je to u parkovacích sms. Jinak již brzy v Uherském Hradišti nezaparkuje téměř nikdo – pouze tito fiškusové, kteří místa obsadí hned po ránu…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.