Senátor Valenta: Pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále

19.06.2020 10:45

Komentář na facebookovém profilu k dopadům nouzového stavu na podnikání

Senátor Valenta: Pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Čeká nás složité období. To je bohužel fakt, na který upozorňuji dlouhodobě. Může za to především karanténa, která nejen dle mého názoru byla (a částečně ještě je) zbytečně dlouhá.

Státní pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále. Obávám se totiž, že zásadní problém českou ekonomiku teprve čeká. Někteří živnostníci sice dostali mírné kompenzace. Situace se ale ještě časem výrazně projeví také u velkých firem, které mají spousty zaměstnanců.

Pomoc celému podnikatelskému sektoru by měla být co nejjednodušší, bez zbytečné byrokracie a časových prodlev. Přijít by měla především v oblasti daňových úlev, a to v podobě výrazného snížení daní, nebo jejich dočasného zrušení.

Jsem rád, že vláda pochopila, že je třeba pomoci například oblasti cestovního ruchu a snížila DPH na ubytovací služby a wellness. Je však logické, že cestovní ruch není jediným zasaženým odvětvím a podobnou pomoc by si zasloužilo i široké spektrum dalších oblastí.

Znovu proto apeluji na vládu, aby se ze současné situace poučila, připravila plán, díky kterému bychom případné další podobné situace dokázali lépe zvládat, nemuseli bychom zavírat celou ekonomiku a dokázali bychom tak předejít obrovským škodám.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině