Senátor Valenta: Průmysl spadl na nejhlubší dno

10.06.2020 12:19

Komentář na facebookovém profilu k dopadům nouzového stavu na ekonomiku

Senátor Valenta: Průmysl spadl na nejhlubší dno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Dopady bezpečnostních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru budou pro českou ekonomiku katastrofální. Ti, kteří na to upozorňovali od začátku, byli označování za přehnané pesimisty. Jenže teď tato slova potvrzují i přední ekonomové.

Například automobilový průmysl se doslova zhroutil a klesl o 80%, navíc se potýká s problémy s odbytem. Obrovské problémy zažívá také stavebnictví. Průmyslová výroba v dubnu meziročně klesla o více než třetinu. Obchodní bilance se dostala do deficitu 27 miliard. Průmysl tak spadl na nejhlubší dno minimálně v celém tomto miléniu, a to jak meziročně, tak i meziměsíčně. Dokazují to čísla ČSÚ.

Obrovskou ránu však opatření zasadila především drobným živnostníkům, kteří neměli (a neměli mít z čeho) žádné rezervy. Sám jsem navrhoval několik způsobů řešení, jak těmto osobám i firmám pomoci ihned a upozorňoval na nezbytnost co nejrychlejšího uvolnění nařízených bezpečnostních opatření. Zdaleka jsem v tomto směru nebyl jediným. Bohužel se tak nestalo a důsledky nás budou provázet ještě dlouhý čas.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…