Senátor Valenta: Rád bych zájemcům o dotace postup při jejich vyřizování zjednodušil

20.02.2016 9:59

Regionální kancelář slováckého senátora Ivo Valenty pokračuje v bezplatných konzultačních hodinách, které jsou zaměřeny na čerpání dotací.

Senátor Valenta: Rád bych zájemcům o dotace postup při jejich vyřizování zjednodušil
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Tentokrát se jedná o dotace, které druhým kolem vyhlásilo Ministerstvo zemědělství z programu Podpora rozvoje venkova. Dotační specialisté poradí firmám či jednotlivým podnikatelům s vyřízením jejich dotačních žádostí pochopitelně zdarma.

Konzultace jsou určeny například zájemcům o poradenství v oblasti podpory agroturistiky, zahájení činnosti mladých zemědělců, investic do zemědělských činností, podpory energie z obnovitelných zdrojů a dalších oblastí.

„V rámci své senátní praxe se často setkávám s podnikateli a drobnými živnostníky, kteří potřebují podporu k tomu, aby mohli své firmy dále rozvíjet. Jenže si nevědí rady s žádostmi. Pravidla pro čerpání dotací – ať už evropských, či státních, jsou často složitá nebo nepřehledná,“ uvedl senátor Ivo Valenta, a doplnil: „Rád bych zájemcům o dotace postup při jejich vyřizování zjednodušil tak, aby mohli věnovat více času vlastní práci než papírování a zjišťování, jak o dotace správně žádat. Především těmto žadatelům chceme pomoci k tomu, aby měli připraveny všechny potřebné náležitosti k úspěšnému vyřízení jejich žádostí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.