Senátor Valenta: Společně zachráníme okresní nemocnice

23.09.2020 15:01

Komentář na facebookovém profilu k situaci ve zdravotnictví v Zlínském kraji

Senátor Valenta: Společně zachráníme okresní nemocnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Často se mne ptáte, co chci udělat k tomu, abychom měli na Slovácku kvalitnější a dostupnější zdravotní péči.

Má odpověď je jednoduchá:

  • Na kraji chci zastavit megalomanský projekt nové nemocnice v Malenovicích, který by ekonomicky i medicínsky ohrozil Uherskohradišťskou nemocnici a dříve nebo později by vysál kvalitní lékaře, zdravotní sestry a tedy i peníze za lékařské výkony do Zlína.
  • Jako senátor pak chci dosáhnout navýšení plateb za zdravotní péči pro pacienty na Slovácku, kvůli čemuž jsem inicioval podání ústavní stížnosti. Pokud uspějeme, tak zdravotní pojišťovny budou posílat na lékařskou péči v našem kraji podle odhadů až o 1,2 miliardy Kč každý rok navíc.

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí

Abychom propojili toto společné úsilí, rozhodl jsem se, že i já podpořím kandidátku č. 6, koalici TRIKOLORA - SOUKROMNÍCI - NEZÁVISLÍ, a v letošních volbách do krajského zastupitelstva budu za ni společně s dalšími 49 osobnostmi kandidovat. Jsem rád, že lídrem této kandidátky je dlouholetý primář a předseda krajské rady České lékařské komory ve Zlínském kraji MUDr. Jaromír Bernátek. Myslím si, že je to ten správný odborník, který má dostatek erudice i schopností na to, aby napravil škody, které napáchalo dnešní vedení Zlínského kraje nejen v oblasti zdravotnictví.

Jsem přesvědčený o tom, že společně dokážeme nejen zachránit okresní nemocnice a pomoci jejich dalšímu rozvoji, ale že stabilizujeme personální situaci i vztahy v nemocnicích.

Místo na cihly a beton se soustředíme na to, jak vytvořit podmínky k tomu, a bychom v našem kraji měli dostatek zkušených lékařů, zdravotních sester apod., protože především na jejich odbornosti, schopnostech a dovednostech závisí kvalita poskytované lékařské péče, ne na nových budovách a utracených miliardách.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…