Senátor Valenta: Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici

04.08.2020 12:16

Komentář na facebookovém profilu k nové nemocnici ve Zlíně

Senátor Valenta: Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

MODERNÍ, ALE SKUTEČNÁ BAŤOVKA - Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici. A kdyby se současné vedení kraje neupnulo k nesmyslné fikci o zbrusu nové nemocnici na zelené louce v Malenovicích, mohla nová interna v Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně třeba už i stát. Nestalo se a díky megalomanským představám některých krajských politiků jsme bohužel ztratili další čtyři roky času.

Říkal jsem to celou dobu. Nejdříve mělo vedení hejtmanství vypracovat racionální koncepci rozvoje zdravotnictví v našem kraji, na základě které se teprve měla dělat důležitá rozhodnutí. Jenže nic z toho se nestalo. Žádná koncepce zatím nevznikla, místo toho ale propadlo stavební povolení na první etapu modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, projektanti, kteří sami usilují o lukrativní zakázku na projektování nové nemocnice, stále dokola tendenčně tvrdí, jak je KNTB neopravitelná, a někteří političtí veteráni si za krajské peníze platí líbivou kampaň, od které si slibují své znovuzvolení. Prostě takový zlínský Kocourkov.

Jenže nic z toho si Zlínský kraj nemůže dovolit. Postavit zcela novou nemocnici v Malenovicích je především ekonomický nesmysl. Obzvláště teď, když lidé, firmy i veřejné rozpočty budou tvrdě zkoušeny dopady koronavirové pandemie.

Rychlejší, bezpečnější a zodpovědnější bude postupná modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně v jejím současném areálu.

A za sebe mohu říct, že takový plán budu i nadále podporovat.

Vizualizace modernizované Baťovky v jejím současném areálu.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie