Senátor Valenta: Z hrušky dolů a konec tajností

03.12.2019 6:34

Komentář na facebookovém profilu k opakovanému rozhodnutí Evropské komise o střetu zájmů premiéra Babiše.

Senátor Valenta: Z hrušky dolů a konec tajností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Evropská komise opakovaně píše, že český premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Jediní, kdo jsou z této informace překvapeni, jsou zřejmě ministři hnutí ANO, které sám stranický šéf dostává do vskutku nezáviděníhodného střetu zájmů. Musí totiž řešit, zda se postaví na stranu svého „šéfa“, nebo naopak budou vytvářet argumenty, které budou umocňovat přesvědčení o tom, že všechno je jen kampaň, namířená proti českému premiérovi. A řeknu vám, že to jim tedy opravdu nezávidím.

O to víc je třeba, aby se kolem celé kauzy přestalo mlžit a zatajovat fakta. Je třeba, aby byla v plném znění zveřejněna auditní zpráva Evropské komise i všechny související dokumenty. Každý z nás si pak může udělat svobodný názor na to, kde je pravda.

Navíc je skutečně v českém národním zájmu, abychom k vůli osobě předsedy vlády neohrozili nejen své mezinárodní postavení, ale třeba i evropské dotace. Sice je nemám rád a už vůbec nechci, aby nám nějaký Brusel kecal do dění u nás doma, ale zde naší zemi skutečně hrozí reálné škody. A těm by měl každý svědomitý premiér i jeho ministři zabránit především!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…