Severočeši.cz: Chtějí si schwarzovci a zelenkovci znovu popálit prsty? Svolávají novou valnou hromadu!

22.10.2016 16:29

Bronislav Schwarz pořád vystupuje jako předseda politického hnutí Severočeši.cz a Jiří Zelenka jako první místopředseda tohoto subjektu.

Severočeši.cz: Chtějí si schwarzovci a zelenkovci znovu popálit prsty? Svolávají novou valnou hromadu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát Severočechů

Schwarzovci a zelenkovci za zády oficiálního vedení politického hnutí Severočeši.cz svolali další valnou hromadu. Soud již přitom v létě 2016 rozhodl o tom, že valná hromada konaná v únoru 2014 je neplatná a všechny následné kroky nemají žádnou právní oporu a jsou rovněž neplatné. Včetně podání kandidátních listin do letošních krajských voleb a Senátu.

Na valné hromadě v únoru 2014, kterou soud označil za neplatnou a která se konala pro pouhých sedm odpadlíků, došlo ke zdecimování členské základny. Nepohodlné členy rovnou vyházeli a ostatním poslali dopis, že nejsou členy, protože nikdy do politického hnutí nevstoupili.

Členská evidence byla již v listopadu 2013 v době stoupajících ambicí Bronislava Schwarze (toužícího po obsazení funkce předsedy hnutí) jím ukradena ze sídla hnutí v budově Stavebního bytového družstva Krušnohor v ulici Československé armády v Mostě pod záminkou „udělání pořádku“. Poté následovaly již zmíněné čistky.

Vzhledem k tomu, že nová valná hromada není svolána v souladu s platnými stanovami hnutí, povede tento krok k dalším soudním sporům. Je snad toto tím pravým důvodem svolání valné hromady hnutí? Mají pánové Schwarz a Zelenka opět chuť čekat dva roky na rozhodnutí soudu o neplatnosti valné hromady?

Trpělivost s možným dvouletým čekáním na další soudní rozhodnutí o neplatnosti valné hromady ale neprojevila Hana Jeníčková, která je jediným statutárním představitelem Severočechů.cz. Za celé hnutí zodpovídá, a proto se ani nehodlá účastnit dalšího politického divadla, které Bronislav Schwarz a Jiří Zelenka umějí tak dovedně hrát. Proto napsala předpokládaným účastníkům jednání dopis. Píše se v něm: „Vážení delegáti pozvaní na valnou hromadu politického hnutí Severočeši.cz, upozorňuji Vás touto cestou, že pozvánka na tzv. „Řádnou valnou hromadu Hnutí Severočeši.cz“, konanou v Mostě, v salonku na hradě Hněvín, dne 24. října 2016, od 15.30 hodin, je NEPLATNÁ. Žádost nebyla podána v souladu s platnými stanovami hnutí. Žádost o svolání valné hromady nebyla doručena do sídla hnutí. Žádost nebyla projednána v předsednictvu.“ Závěr je jasný: jestliže valná hromada nebyla svolána v souladu s platnými stanovami hnutí, je neplatná. Nemůže tedy přijímat žádná rozhodnutí, usnesení atd.

„Svolání předem neplatné valné hromady považujeme za projev snahy Bronislava Schwarze a Jiřího Zelenky nadále prohlubovat rozkol v hnutí. Tento rozkol jmenovaní pánové způsobili již na konci roku 2013, aby hnutí mohli ovládnout. Po jejich posledním kroku – tedy po svolání nové valné hromady – se zdá, že urovnání poměrů uvnitř hnutí je nereálné,“ zhodnotil Luboš Pitín, předseda kontrolní komise Severočechů.cz.

Zmatky v hnutí, jež svým nezodpovědným chováním oba jmenovaní dříve vyvolali, dosáhly již takové úrovně, že nikdo neví čí je, což vyvolává nechuť k činnosti v hádajícím se hnutí.

Petr P r o k e š, tiskový mluvčí politického hnutí Severočeši.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích