Šilar (KDU-ČSL): Obzlášť současná společnost potřebuje vzájemné naslouchání a kultivovanou diskusi různých názorů

13.01.2016 10:14

Senátoři klubu KDU-ČSL a nezávislí přijali pozvání svého předsedy Petra Šilara a navštívili Orlickoústecko a Králicko. V rámci Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí pozval již pošesté do Senátu tříkrálové koledníky, politiky, zástupce církví či univerzit ke slavnostní snídani, na které byl představen jeden z projektů podporovaných Tříkrálovou sbírkou. výjezdního zasedání senátoři debatovali se starosty i studenty.

Šilar (KDU-ČSL): Obzlášť současná společnost potřebuje vzájemné naslouchání a kultivovanou diskusi různých názorů
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

Slavnostní snídaně se zúčastnili poslanci KDU-ČSL v čele s místopředsedou strany Mariánem Jurečkou a ministrem kultury Danielem Hermanem, představitelé obou komor Parlamentu ČR a senátorských klubů. Pozvání přijali také další vzácní hosté, například emeritní předseda vlády a Senátu Petr Pithart, prof. Tomáš Halík, zástupci katolické či husitské církve, Akademie věd či univerzit.

„Tříkrálovou snídani jsme uspořádali již pošesté. Cílem akce bylo představení jedné z neziskových služeb, které budou podpořeny z výnosu letošní Tříkrálové sbírky Charity. Zároveň jsme chtěli pozvat na začátku roku k jednomu stolu politiky, představitele církví, univerzit či médií a vytvořit prostor pro vzájemný dialog pozvaných hostů. Současná společnost vzájemné naslouchání a kultivovanou diskusi různých názorů obzvlášť potřebuje,“ uvedl Petr Šilar, předseda Senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí.

„Žijeme v době, ve které se rozevírají nůžky mezi bohatými a chudými. Tříkrálová sbírka je jednou z příležitostí k zamyšlení, v jaké míře jsme ochotni darovat něco ze svého blahobytu ostatním,“ uvedla místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, která přítomné přivítala.

Veronika Línková – Kadrlová a Simona Hoťová, pracovnice Oblastní charity Šluknov, prezentovaly jednu z aktivit, jež budou letos podpořeny, a to Komunitní centrum Ambrela. To pomáhá dětem ze sociálně vyloučených lokalit v severočeském Šluknově v rámci nízkoprahového centra, předškolního klubu či doučování převážně romských žáků. „Učitelé nám potvrzují, že děti, které k nám pravidelně docházejí, jsou ve škole soustředěnější a mají větší motivaci ke vzdělávání,“ uvedla Simona Hoťová z Komunitního centra Ambrela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.