Šimral (Piráti): Praha podporuje inovační akce

31.08.2022 17:28 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy dnes odsouhlasila poskytnutí dotací a zajištění licencí umožňujících přístup středních a vysokých škol na akce Týden inovací 2022, Disraptors Summit 2022 a Future Port Youth 2022. Celkem se jedná o finanční podporu ve výši necelých 6 milionů korun.

Šimral (Piráti): Praha podporuje inovační akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

„Podporou těchto inovačních akcí naplňujeme městskou politiku začínajících podnikatelů a startupů. Chceme tím povzbudit podnikavost i u studentů středních škol a tím jim dát konkurenční výhodu v současném ekonomickém, sociálním a kulturním prostředí determinovaném inovacemi. Jedná se o akce, které jsou svým charakterem a rozsahem zcela výjimečné a ze strany Prahy dlouhodobě podporované. Naší snahou je neustále rozšiřovat povědomí o Praze jako kolébce inovativních nápadů, postupů a dosáhnout propojení mezi pražskými a zahraničními inovátory,” řekl pražský radní pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Vít Šimral.

Týden inovací je již tradičně nejrozsáhlejší událostí k inovacím v Praze. Letošní ročník bude usilovat o zapojení co nejvíce žáků pražských středních škol s cílem přiblížit jim klíčová témata ze světa nejnovějších technologií, naučit je kreativně, inovativně a kriticky přemýšlet a rozvíjet tak klíčové dovednosti pro jejich budoucí pracovní uplatnění. Žáci budou mít vstup na semináře, inovační veletrh i inovační konferenci. Cílem Týdne inovací je zároveň prezentovat širší veřejnosti nejzajímavější inovace, které se v Praze vyvinuly. Letos se jedná už o 7. ročník akce, která se uskuteční od 10. do 17. října.

Disraptors Summit 2022 je evropská startupová platforma, která jednou ročně pořádá evropské kontinentální finále celosvětové soutěže spojené s mezinárodní konferencí. Jedná se o další ročník akce navazující na úspěšný Startup World Cup & Summit. Akce je zaměřena na inovativní mladé projekty, investorské subjekty a svět komerčních firem. Během celé akce se konají workshopy, startup pitche, diskuse a prezentace se zajímavými řečníky, obchodníky, investory a mentory v této oblasti. Součástí je také veletrh inovativních firem a také finále startupové soutěže pražských středních škol.

Future Port Youth 2022 je koncipován jako mezinárodní hybridní akce se špičkovými řečníky z celého světa, kteří se pravidelně účastní prestižních konferencí. Akce je zaměřena na studenty a učitele středních a vysokých škol v Česku i po Evropě. Mezi řečníky se objevují mladí inovátoři i zavedení lídři ve svých oborech, kteří dokážou studenty inspirovat a nadchnout

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…