Šimůnek: Město se stane poskytovatelem sociálních služeb

23.02.2021 13:05

Provozovatelem odlehčovací služby v Honkově ulici bude město, a to prostřednictvím nové organizace, takzvaného zapsaného ústavu Sociální služby města Hradec Králové. Jeho zřízení s vkladem ve výši tři miliony korun včera schválili zastupitelé.

Šimůnek: Město se stane poskytovatelem sociálních služeb
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Důvodem pro zřízení nové organizace, tzv. zapsaného ústavu, je zajištění provozu odlehčovací služby, jejíž nové zázemí nyní vzniká v Honkově ulici,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Hradec Králové Marek Šimůnek. Záměr provozovat odlehčovací službu prostřednictvím městem založeného zapsaného ústavu schválilo zastupitelstvo města již v srpnu loňského roku. Předpokládá se, že nová organizace požádá v brzké době o registraci odlehčovací služby na krajském úřadu a následně bude tato služba zařazena do krajské sítě, což povede k nastavení udržitelného financování provozních nákladů. „V nejbližší době bude zajištěno zapsání ústavu do veřejného rejstříku a organizováno úvodní zasedání správní rady, která začne řešit organizační záležitosti, například vybavení interiérů objektu či personální otázky, zejména obsazení postu ředitele nové organizace,“ doplňuje Šimůnek.

Samotná stavba odlehčovací služby v Honkově ulici pokračuje zatím podle plánu. Stavební firma počítá s dokončením stavby během letošního podzimu. Výstavba se teď nachází ve fázi hrubé stavby, která by měla trvat do konce března. Následovat budou práce uvnitř stavby jako jsou vnitřní omítky nebo technické zařízení budovy například kanalizace, kabeláže a vzduchotechnika.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…