Skalický (TOP 09): Co se za poslední 4 roky podařilo pro Pardubický kraj

13.09.2017 21:26

Ucházím se znovu o post poslance, který v tomto volebním období vykonávám bezmála čtyři roky.

Skalický (TOP 09): Co se za poslední 4 roky podařilo pro Pardubický kraj
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec za TOP 09 Jiří Skalický

Často se ptáte, jak se moje práce ve sněmovně projevila v kraji, co konkrétního se podařilo a čím bych si měl zasloužit váš hlas i pro další volební období. Vám voličům se proto cítím zavázán podat zprávu o svém dosavadním působení, bilanci toho, co se podařilo, co se nestihlo a co se ne vždy úplně povedlo.

Práce ve sněmovně je zdlouhavá a obzvláště v opozici mnohdy frustrující a bez hmatatelného výsledku. Přesto se mi podařilo prosadit spoustu smysluplných věcí, což mi dodávalo energii a motivaci k další práci.

Zde je výčet toho nejpodstatnějšího.

Zákony, které měly dopad na náš kraj

Novela zákona o léčivech – jejím výsledkem je řešení nedostatku léčiv na českém trhu, obrana proti přeprodeji léků českých výrobců na zahraniční trhy; tím pak větší dostupnost léků i v lékárnách na malých městech.

Novela zákona o rozpočtovém určení daní pro obce a města zvýšila podíl z vybrané daně z přidaného hodnoty z 21,4 na 23,58 procenta.

Novela zákona o obcích přinesla starostům ochranu před nesmyslným trestním stíháním, zejména v situacích, kdy obec upřednostnila dlouhodobý veřejný zájem před krátkodobým zájmem ekonomickým.

Novela zákona o ochraně zemědělského půdního fondu zbavila obce a kraje povinnosti platit za odnětí půdy, na níž bude vystavěna pozemní komunikace, a přenesla toto břemeno na stát.

Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích umožnila obcím ukládat infrastrukturu i do jiných, než místních komunikací.

Co dalšího se v kraji podařilo

Novela zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury sjednotila ceny výkupu pozemků na osminásobek obvyklé ceny určené znalcem, a významně zjednodušila jejich vykupování.

Pardubické nemocnici se vrátil status onkologického centra.

Čtyřpruh u Parama se podařilo prosadit jako stavbu, financovanou ze státního rozpočtu, což významně urychlilo její výstavbu.

Lázním Bohdaneč se ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví dostalo pomoci při získávání statutu lázeňského města.

A tradice Sněmovního poháru na pardubickém dostihovém závodišti pokračuje!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.