Skopeček (ODS): Kdo je proti Zelené dohodě, není proti kvalitnímu životnímu prostředí

02.05.2020 10:07

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na odmítnutí tzv. Zelené dohody pro Evropu

Skopeček (ODS): Kdo je proti Zelené dohodě, není proti kvalitnímu životnímu prostředí
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

Výbor pro evropské záležitosti PS přijal naše usnesení, že je potřeba odmítnout tzv. Zelenou dohodu pro Evropu a vyzval vládu, aby iniciovala na úrovni EU její revizi. Díky kolegovi Janu Zahradníkovi za spolupráci a velký kus odvedené práce v tomto tématu. Chraňme přírodu, nepodléhejme zelené ideologii!

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí

Zelená dohoda je od začátku velmi zideologizovaný projekt, který jde proti zájmům občanů České republiky. Jsme jednou z vůbec nejprůmyslovějších zemí na světě a náklady Zelené dohody by tak pro nás byly v porovnání s ostatními státy EU jedny z nejvyšších. Její přijetí by postihlo především automobilový průmysl, energetiku, teplárenství a další oblasti našeho hospodářství. Jsem proto rád, že výbor pro evropské záležitosti dnes souhlasil s naším návrhem usnesení, že je:

“nezbytné z důvodu ohrožení konkurenceschopnosti evropských ekonomik a nedostatku prostředků ve veřejném i soukromém sektoru k nákladnému přechodu na uhlíkově neutrální EU odmítnout a výrazně přehodnotit Zelenou dohodu pro Evropu a na ni navazující Investiční plán pro udržitelnou Evropu”.

Příliš ambiciózní cíle tzv. Zelené dohody a navazujícího investičního plánu nebyly ze strany EU realisticky finančně pokryty ani před vypuknutím krize související s COVID-19. Dnes je však zcela zřejmé, že budou evropské předlužené ekonomiky hledat složitě zdroje na mnohem aktuálnější potřeby. Nenechme si namluvit, že kdo je proti Zelené dohodě, je proti kvalitnímu životnímu prostředí. Není to pravda, pečujme o naši krajinu, hledejme nástroje, jak zadržet v naší krajině více vody. To je potřebné a žádoucí. Nelikvidujme si ale prosperitu a životní úroveň iracionálními zelenými politikami, kterým jde o úplně něco jiného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…