Skopeček (ODS): Svévole hygienické junty jede plnou parou dál

27.04.2021 11:33 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu systému rozvolňování

Skopeček (ODS): Svévole hygienické junty jede plnou parou dál
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

Slovensko včera otevřelo hotely, obchody, fitka, muzea a také zahrádky restaurací. A jak si vede sektor gastra a služeb u nás?

Sotva Nejvyšší správní soud zruší opatření, kvůli kterému jsou zavřené obchody a služby, napíše Ministerstvo zdravotnictví drze okamžitě nové, stejné. Postup vlády už nelze nazvat jinak než jako hygienickou juntu, nerespektující nic a nikoho. Živnostníci a malé firmy skomírají, pokud už nezkrachovali. Místo pokusu zachránit z malého a středního podnikání, co se ještě dá, na ministerstvu raději propočítávají, kolik sportovců se může potkat a v jakých rozestupech. Stačí jediný pohled na kterékoli hřiště, aby člověk pochopil, v jaké totálně mimózní bublině ministerští úředníci žijí.

Aby byl ekonomický zmar úplný, ministr zdravotnictví včera oznámil, že otevření služeb od 3. května nepovolí. Svévole hygienické junty jede plnou parou dál. Ono si tedy stačí přečíst pár představ z dílny ministerstva zdravotnictví, a hned se vás zmocní zmar nad bezradností, která tam panuje. Plány na otevírání služeb spíš připomínají onu Cimrmanovu metodu slepých uliček.

Omezení počtu pokojů v hotelu tak, že jejich provoz nemůže mít ekonomický smysl. Do kadeřnictví nebo do hospody s negativním testem. Ale pochopitelně ne se samotestem, který kupodivu stačí ve fabrikách, sem pouze s tím z oficiálních testovacích míst.

Takže to dopadne jako s rozestupy sportovců nebo rouškami na prázdných ulicích - ve finále samozřejmě nebude dodržovat nikdo nic. Ostatně možná bych panu ministrovi zdravotnictví doporučil takový pokus: ať se přestrojí za vesnického výčepního, a až přijdou chlapi do hospody a křiknou "dej nám sem pět piv", tak jim může říct "nejdřív mi ukažte testy". Jestli vůbec vyvázne se zdravou kůží, tak se nejspíš zastaví až v Praze...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…