Šlachta (Přísaha): Rakušan a ODS získali absolutně loajálního policejního prezidenta

17.04.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novému policejnímu prezidentovi.

Šlachta (Přísaha): Rakušan a ODS získali absolutně loajálního policejního prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Rakušan a ODS získali absolutně loajálního policejního prezidenta. Teď to sám dokonce přiznal v rozhovoru pro Novinky, kde se vyjádřil ke zpackané reorganizaci policejních útvarů za ministra Chovance. Co k tomu řekl? Že jako první náměstek policejního prezidenta vlastně o ničem nerozhodoval, jen tak u toho byl a k ničemu se nevyjadřoval. Pro politiky ideální. Přímo říká: „Samozřejmě jsem byl loajální náměstek.“ Rozhodnutí „přijal jako to, které je v kompetenci Tuhého a Laubeho, kterého si velmi vážím.“ Jedinou chybou na celém procesu prý byla komunikace sloučení útvarů.
Super, tak takového člověka si pan Rakušan vybral jako policejního prezidenta a dokonce i vyhovuje hnutí ANO slovy Jany Vildumetzové, která doufá, že bude tak skvělým policejním prezidentem jako jeho předchůdce. Tak to vidíte, mají policejního prezidenta, který je loajální a všem politikům vyhovuje.

Chcete takového člověka v čele policie? Já tedy ne. Jako vždycky musím říct, jaké by byly požadavky Přísahy na takovou důležitou funkci. Je to úplně jasné, přesně podle toho, co jsme slibovali i před volbami. Priorita na ekonomickou trestnou činnost, navrácení útvaru na boj s korupcí podle struktury vrchního státního zastupitelství, návrat k práci se zdroji a ubrání administrativy policistům, aby se mohli věnovat výkonu funkce.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…