Šlachta (Přísaha): Rakušan musí skončit na pozici ministra vnitra

06.10.2023 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hlavním problémům ministra vnitra Víta Rakušana

Šlachta (Přísaha): Rakušan musí skončit na pozici ministra vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Rakušan musí odejít! Jako Přísaha ho kritizujeme dlouhodobě, prakticky hned od jeho nástupu do funkce. A těch výhrad není málo. Na rozdíl od parlamentní opozice nevidíme problém jen v jednom šifrovaném telefonu, i když i to je problém. Co všechno nám na něm za Přísahu vadí?

1. Kauza Dozimetr. Redl. Polčák. Hlubuček. Gazdík, šéf České pošty Knapp, Rakušan a šifrované telefony. Tohle bratrstvo kočičí pracky kolem Dozimetru si přišlo do politiky prosazovat své zájmy a tahat peníze ze zakázek. Už to je důvod, aby Rakušan okamžitě skončil jako ministr vnitra. Ministra nemůže dělat člověk, jehož strana je do takové míry zapojena a vyšetřovaná v korupční kauze.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

2. Migrace. Rakušan není schopný rychle reagovat na současnou situaci, neřeší podstavy u kontrol, není schopný osamostatnit cizineckou policii a nastavit systém kontrol tak, aby byly plně funkční a nebyly pro pašeráky jednoduché je obejít. Neřeší ani se Slovenskem problém s readmisemi migrantů. Tím jednoznačně ukazuje, že pro tuto vládu není problém migrace prioritou.

3. Ekonomická trestná činnost. Není schopný provést funkční reorganizaci v policii tak, aby vznikly specializované útvary na korupci a ekonomickou trestnou činnost. Navíc ze služby odchází víc a víc policistů. Samozřejmě když vezmeme v úvahu zapletení STANu do korupční kauzy Dozimetr, není se čemu divit, že tam žádná snaha není.

4. Česká pošta. Tento státní podnik je před krachem a Rakušan s tím nedělá vůbec nic. A tak se ruší pobočky, prodává majetek a prodlužuje doba dodání zásilek. Jednoznačné selhání ministra. Opět připomenu Redlovy schůzky se šéfem pošty Knappem.

5. Špatná kontrola uprchlíků z Ukrajiny. Na to jsem ho osobně upozorňoval před víc než rokem a půl v Otázkách v ČT. Je potřeba důsledně kontrolovat, koho na území máme. Protože pokud to nebudeme dělat, zvýší se kriminalita a následně i organizovaný zločin v budoucnu. Máme s tím zkušenosti po válce v Jugoslávii a scénář se opakuje. Jenže Rakušanovi je to jedno. Až se problém naplno projeví, on už ministrem vnitra nebude.

Není to zdaleka všechno, je to jen pět největších průserů, které Rakušan buď způsobil nebo neumí řešit. Rakušan musí skončit na pozici ministra vnitra.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..jak je vidět, tak...Vítek je všech lumpů král., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 06.10.2023 14:00:12

|  5 |  0

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…