Sládek (SPR-RSČ): Děti těšte se, dárek k vašemu svátku 1. června je připraven

10.12.2016 19:38

S opravdu velkým předstihem přišla vláda a parlament s nádherným dárkem pro všechny děti. Dárek se jmenuje protikuřácký zákon a bude znamenat vlastně revoluci v postavení dětí ve společnosti.

Sládek (SPR-RSČ): Děti těšte se, dárek k vašemu svátku 1. června je připraven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Od 1. června budou totiž jedinými návštěvníky hospod a restaurací jenom děti. A pod heslem náš zákazník, náš pán se budou muset provozovatelé přizpůsobit. Snížit výšku stolů, pořídit si malé židličky a samozřejmě i odpovídající výšku toaletních mís. Nastane boom hračkáren, které budou těžit z nákupů lego kostek, vláčků a na dálku ovládaných autíček. To bude ovšem znamenat i revoluci v obsluze, protože limonády a dětská menu budou na stoly roznášet na dálku ovládané drony.

To není fantazie, to je jenom reálné zhodnocení situace v restauracích po Dni dětí. Od tohoto dne se totiž nebude smět v restauracích kouřit, což postihne podstatnou část dosavadní klientely, veškerou klientelu restaurací však postihne nařízení ukládající restauratérům vykázat z restaurace všechny osoby, které projevují známky opilosti.

Přestože se můžete k předchozímu řádku vrátit, je tak nepochopitelný, že jej ještě jednou zopakuji, pod pokutou musí hostinský vykázat z restaurace každého kdo jeví známky opilosti.

Jsem abstinent a nekuřák. Abstinentem nejsem, protože bych absolvoval protialkoholní léčebnu, ale prostě mi to nechutná. Nekouřím z téhož důvodu a svoje kuřácké období jsem si odbyl na základní škole, kdy jsme nějakou dobu chodili kouřit do lomu. Potom jsme si nakoupili Lipo (nyní PEZ), aby to nebylo cítit. Obrovskou výhodou bylo, že balíček cigaret byl za dvě koruny a za korunu bylo tolik Lipa, že by jednomu bylo hodně špatně, kdyby je měl sníst.

Jestliže jsem abstinent a nekuřák neznamená to, že bych byl nějaký velký bojovník proti těmto dvěma neřestem. Každý, ať si dá, co mu chutná, když tím neobtěžuje svoje okolí, je to jen a jen jeho věc.

Avšak co je moc, toho je příliš. Když se nebude kouřit, mnoho lidí si bude muset odskočit před hospodu, což je v létě docela příjemné, ale v zimě, a ta je v našich zeměpisných šířkách půl roku, brr. Ale jak bude asi vypadat hospoda, ze které budou muset být vykázáni všichni jevící známky opilosti? Když nepočítáme rekordmany, kteří nám všem zajišťují první místo na světě ve spotřebě piva, tak normální návštěvník musí být podle nového zákona vyveden již po třetím pivu, ženy možná již po druhém malém. Tu hranici sice nejsem schopen přesně určit, ale je velmi snadné si představit tu grotesku, kdy živnostník, závislý na tržbách vyhazuje hosty. Jediným důsledkem budou zvýšení tržby hypermarketů, kde budou lidé nakupovat alkohol v PET lahvích a konzumovat jej doma, nebo v uzavřených klubech s přístupem pouze pro členy.

Absurdita tohoto mohutného tažení proti kouření i s doprovodnými jevy vynikne, když se podíváme na politiku vlády a parlamentu v oblasti alkoholu, heren a drog.

Všechny sportovní soutěže jsou ve znamení konzumace alkoholu nebo heren, tu je to Gambrinus, tam Synot liga. Naštěstí ještě není Konopí liga, ale to jistě přijde také, jen co budou moci Vietnamci legalizovat svoje zatím ilegální pěstírny.

Možná, že na následky kouření zemře každý rok dost lidí. V žádném případě jsem však neslyšel, že by cigarety ničily rodiny, vedly ke krádežím a vraždám. Cigarety ne, ale alkohol je schopen ničit lidské bytosti naprosto spolehlivě a srazit je na úroveň zvířat. V daleko větší míře to platí především pro drogy, ty zničí lidskou bytost naprosto spolehlivě a pro drogy jsou jejich konzumenti ochotni vraždit. A jaká je politika vlády a médií. Drogy jsou propagovány a stále více zpřístupňovány. Ve školách se drogy vyučují, popisuje se jejich působení, rozdělují se na lehké, tedy neškodné a tvrdé, tedy hodné vyzkoušení. Přímo ve školách se děti nejlépe od narkomanů dozvídají, kde se dají drogy opatřit a s jakými financemi musí konzument jít za dealerem.

Je vidět, že záměrem vlády a celé vládnoucí garnitury je ničit národ, tedy veškerou populaci, zajišťovat obrovské příjmy pěstitelům drog a nadnárodním společnostem vyrábějícím splašky v Pet lahvích.

Děti rády navštěvují restaurace, to ví jistě každý rodič. Takže mohou tentokrát oslavit Den dětí opravdu důstojně pořádnou pijatikou. V nabídce je pomerančový džus, Zonka všech barev. Děti budou soutěžit o Zlatou Babišovu účtenku. Ta bude výherce opravňovat k celodennímu pobytu na Čapím hnízdě. Dítě, které se odváží do tunelu na evropské fondy, projde černou dírou na státní zakázky a přežije i ostatní nástrahy se stane tváří volební kampaně hnutí vlastněného československým oligarchou. Ovšem limonádami a bonbóny nabídka nekončí, pro děti bude připravena i vodní dýmka, protože ta bude v restauracích povolena. Nejspíše jako způsob, jak do restaurací nalákat přivandrovalce. To už tam ale zase nebudou smět ženy…..

Ač nepiji a nekouřím, po tom vládně parlamentním paskvilu mám sto chutí si koupit pár lahví piva, cigarety a Den dětí pořádně oslavit. Uvítám doporučení čtenářů, co se týká nejoblíbenějších značek, když budu začínat, tak ať to stojí za to. 

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.