Sládek (SPR-RSČ): „Švejkovat to by nám šlo, ale skutek utek“

04.01.2017 19:54

Lídl použil ve svém reklamním letáku černého modela.

Sládek (SPR-RSČ): „Švejkovat to by nám šlo, ale skutek utek“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Lídl použil ve svém reklamním letáku černého modela. Původně jsem se na toto téma nechtěl vůbec vyjadřovat, ale aféra nabírá na nebývalé síle. Lídl se začal po kritice hájit, že jako modely používá lidi ze všech koutů světa. To se mi příliš nezdálo, a proto jsem prolistoval zpětně mnoho letáků. Žádného Polynésana, Indiána nebo Eskymáka jsem tam však nezaznamenal. Tento řetězec má vždy tematické týdny, takže v případě afrického týdne by taková reklama byla zcela namístě. Sice si teď v rychlosti nedokáži vybavit, co by během afrického týdne nabízeI, snad kromě adopce černoušků na dálku, odčervovacích certifikátů, ale třeba mám jen malou představivost. Přes výmluvy se strhla lavina lidové tvořivosti. Ledaskdo si trochu s humorem, trochu s rozhořčením přisadil. Objevil se i návrh letáku nabízející pyžamo Ku-Klux-Klanu. Jistě je to velmi vtipné, konec konců v české kotlině se humoru, mnohdy šibeničnímu dařilo i v dobách okupace jak nacistické, tak sovětské.

Takže po stránce švejkování lze i této proti Lidlovské akci dát jedničku.

Co však po stránce jasné a hmatatelné reakce. Všichni ti, kdo jsou chováním Lidlu rozhořčeni by měli tam přestat chodit nakupovat. Kdyby to lidé vydrželi tak měsíc, dva, Lídl by se buď umravnil, nebo by se položil a z naší země odešel. A bylo by to varování pro ostatní řetězce, aby si vážily svých zákazníků a reagovaly na jejich představy a potřeby a nesnažily se je násilně převychovávat v duchu multikulturalismu.

Mimochodem je to již několik měsíců, co jsem v jednom videu upozorňoval na katalog IKEA. Zatím co u Lídlu jde o recyklování reklamy pro zahraničí v katalogu IKEA se jedná o dobře promyšlenou psychologickou masáž.

Stejně jako v případě nesmyslné reklamy vnucující multikulti do každé nákupní tašky reagujeme na naprosto zvrácenou politiku Evropské komise, české vlády a parlamentu. Když však máme příležitost něco konkrétního udělat, alespoň vhozením lístku do volební urny, naprostá většina zůstane doma, anebo pořád dokola volí to samé, občas proložené zaručenou „novinkou“ vybudovanou a financovanou BIS a miliardářskými manipulátory.

Takže humor jistě, nadhled jistě, ale vždy následované konkrétním činem, jehož účinky jsou měřitelné a povedou ke změně naprosto neúnosné situace. 

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.