Sládek (SPR-RSČ): Typické chování komunistického režimu

06.05.2018 7:37

Pravděpodobně jste zapomněli za výbuch jaderné elektrárny v Černobylu a následné utajování této katastrofy komunistickými vládci jak v Kremlu, tak v Praze.

Sládek (SPR-RSČ): Typické chování komunistického režimu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Všichni lidé tak byli vystaveni radioaktivnímu spadu, který se za dva dny rozprostřel nad našimi hlavami. Taková bezohlednost diktátorských režimů byla a je naprosto běžná a komunistická Čína to jenom potvrzuje dnes a denně.

Džibutsko leží na východě Afriky. Je zde umístěno několik zahraničních základem, včetně americké na které je 4000 vojáků včetně příslušníků speciálních sil. Odtud USA podnikají své operace v Jemenu a Somálsku. Jen 13 kilometrů od americké základny má ale svou základnu i čínská armáda. Její vojáci nad jakoukoliv pochybnost oslňovali lasery americké piloty. Dvěma z nich způsobili zranění očí. Američané tedy mimo jiné varovali civilní letecké společnosti využívající tento koridor před hrozícím nebezpečí.

A jak reagovala Čína v oficiálním prohlášení?

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

„Už jsme odmítli nepodloženou kritiku. Čínská strana neustále a pevně dodržuje mezinárodní právo i právo místní země a je oddána ochraně regionální bezpečnosti a stability.“ A vylhané prohlášení pokračuje ještě větší nehorázností, „připomínáme odpovědné americké osobě, aby dbala na pravdomluvnost, když mluví, a hned nespekulovala a neobviňovala.“

Takovou nehoráznou drzost si může dovolit jenom diktátorský zločinný režim, který může manipulovat nejen s médii, ale také s jakýmikoliv důkazy. Ještě více však vynikne toto prohlášení při porovnání s chováním Číny v jejím vlastním regionu – Jihovýchodní Asii. Neustále ohrožuje Tchajwan, který vydává za svoje území, ač tam žijí lidé, kteří se svobodně rozhodli pro demokracii a vytrvali v odmítání komunistické diktatury. V Jihočínském moři buduje Čína umělé ostrovy v mezinárodních vodách a na nich instaluje vojenská zařízení vyloženě určená k útoku na blízké i trochu vzdálenější demokratické sousedy jako jsou Japonsko nebo Austrálie. Čína neuznává mezinárodní vody a soustavně zastrašuje a útočí na plavidla, která je v souladu s mezinárodním právem využívají.

Mezi oficiálními prohlášeními a skutečným chováním Číny je naprostý rozpor. Kdo tedy lže a podvádí a kdo je v právu?

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.