Sládek (SPR-RSČ): V Brodě zrušili vánoční trhy a ve Zlámané Lhotě taky!

22.12.2016 19:42

V reakci na masakr v Berlíně zrušili v Uherském Brodě vánoční trhy, tento chvályhodný počin budou jistě následovat další a další strategická místa v České republice.

Sládek (SPR-RSČ): V Brodě zrušili vánoční trhy a ve Zlámané Lhotě taky!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

 V reakci na masakr v Berlíně zrušili v Uherském Brodě vánoční trhy, tento chvályhodný počin budou jistě následovat další a další strategická místa v České republice. Jsem si naprosto jist, že kdysi býval i Uherský Brod strategickým cílem, vyráběly se tam totiž velmi kvalitní zbraně, továrna byla dobře vybavena, a především v ní pracovaly stovky vysoce kvalifikovaných lidí. Právě tak jako další místa v tehdejším Československu. Tam zbraně, tam tanky, onde zase radary. Prostě v době studené války bylo rozhodně na našem území na co mířit, mimo jiné proto, že Československo a jeho zbrojní výroba byly pojmem již před druhou světovou válkou.

Ale dnes?

Kolik asi bojovníků Islámského státu, kteří proudí do Evropy vydávajíce se za teenagery neurčitého pohlaví, ví, že existuje Česká republika natož, že jejím významným strategickým bodem je Uherský Brod. Nedomnívám se, s naprostou jistotou konstatuji, že ani jeden.

Kolik míst v České republice je označeno jako strategické cíle na mapách generálních štábů světových mocností, mezi které musíme bohužel dnes počítat kdejakého vlastníka jaderné zbraně? Konstatuji, že ani jedno.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Dnes jsou nejvýznamnějšími cíli, které ovšem nestojí ani za jednu hlavici, montovny autíček, sklady internetových obchodů, call centra a rozsáhlá smetiště. Jsem si tedy jist, že pokud by se nějaký generální štáb vůbec zamýšlel nad výběrem strategicky důležitých cílů v České republice, nejspíše by dospěl k závěru, že nejdůležitější jsou haly Amazonu. Alespoň z pohledu Brňáků je štěstí, že nenasytní majitelé pozemků ve spojení s místním zastupitelstvem zabránili Amazonu v otevření jeho střediska také v Brně, takto to odnese jenom Praha a okolí. A těm pragocentristům to patří.

Kdyby šlo jenom o úlet jedné radnice anebo dobromyslné škádlení mezi Prahou a Brnem. Během uplynulého čtvrtstoletí se podařilo politikům Českou republiku úplně vymazat z mapy strategických cílů. A to bohužel není ani dobrá, ano lichotivá zpráva. Z České republiky se stala nevýznamná miniaturní zemička kdesi mezi Východem a Západem, která je tak rozkradená a chudá, že nestojí ani za plivnutí, natož za raketovou hlavici. Místní politici se mohou opájet svojí důležitostí, rozhořčovat se nad tím, co se někde děje nebo neděje. Jejich soustrasti, stanoviska nebo nóty se stejně k předsedům vlád a prezidentům žádné alespoň trochu důležité země nikdy nedostanou a odpovědi na ně budou formulovat a odesílat tak leda desátí pomocníci pátých tajemníků. A to je také přesné zhodnocení odpovědi radnice v Uherském Brodě na jejich aktivitu.

Za necelé dva roky budeme vzpomínat 100 let založení Československé republiky. A oslavíme to hezky po česku. Pádem do naprosté nicoty a zapomnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…