Sláma (Trikolora): Evropské volby budou soubojem mezi suverenitou a lokajstvím

04.12.2023 16:21 | Komentář

O čem budou volby do Evropského parlamentu, řeknu to dosti prozaicky, jasně, zřetelně. Bude to střet mezi suverenitou a lokajstvím. Bude to souboj dosti odlišných, až antagonických konceptů vidění světa, názorů na Evropskou unii a její další vývoj.

Sláma (Trikolora): Evropské volby budou soubojem mezi suverenitou a lokajstvím
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

Dne 2. 12. 2023 došlo k představení lídrů společné kandidátky SPD a Trikolory, první zásadní význam a vzkaz veřejnosti je jasný, umíme se spojit v zájmu občanů a národních zájmů naší země. Propadnutí hlasů voličů se již nesmí opakovat, parlamentní volby roku 2021 byly dostatečným varováním a odstrašujícím mementem.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

Co mi dělá osobní radost je nejen umístění naší předsedkyně Zuzany Majerové v první trojce, ale také celkové obsazení v čele. Petr Mach, Ivan David i Zuzana Majerová jsou lidé čitelní, názorově konzistentní, nelavírujicí, což je jeden z nejlepších předpokladů, že tato volba je správná. Nejen proklamace, ale také činy jsou důležité, symbolicky tuto větu musím vznést, prolhat se, tzv. profialovat se k úspěchu jistě tito kandidáti nechtějí.

O čem budou volby do Evropského parlamentu? Řeknu to dost prozaicky, jasně, zřetelně. Bude to střet mezi suverenitou a lokajstvím. Bude to souboj dost odlišných, až antagonických konceptů vidění světa, názorů na Evropskou unii a jeji další vývoj, potažmo na roli národních států a Bruselu.

Čeká nás zásadní rozhodnutí. Chceme Green Deal, a tím cestu k zbídačení širokých vrstev obyvatel, zdecimování průmyslu, hospodářství, ztrátu konkurenceschopnosti klíčových podniků? Chceme, či nechceme nadřazenost EU a ztrátu práva veta? Mávnutím proutku se neblaze můžeme ocitnout v stejně nedobré situaci, jako v protektorátu Čechy a Morava.

Možná to zní až velmi pesimisticky, teatrálně, pateticky či emotivně, já si dovoluji namítnout, že velmi racionálně a realisticky. Doba i situace je příliš vážná, proto SPD a Trikolora spojují své síly za národ, za občany, za suverenitu, prosperitu i vlastní měnu. Evropské volby nesmíme podcenit, tentokrát naše rozhodnutí může ovlivnit vývoj na mnoho let dopředu.

Josef Sláma

  • Trikolora
  • Místopředseda Trikolory
  • zastupitel měst. části

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…