Sobotka (ODS): Kraj má povinnost starat se o své nemocnice

16.05.2018 14:32

Liberecký kraj podpoří zdravotnická zařízení částkou 44 milionů korun

Sobotka (ODS): Kraj má povinnost starat se o své nemocnice
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Přemysl Sobotka na besedě v Liberci

V listopadu byla schválena finanční podpora pro vybraná lůžková zdravotnická zařízení v Libereckém kraji. Původní částka 39 milionů korun je po odsouhlasení radou kraje navýšena o dalších 5 milionů. Celkových 44 milionů korun má za cíl zabezpečit kvalitní zdravotnickou péči.

„Vítám podporu investic do našich nemocnic. Jsem si vědom toho, že ne vždy mohou být všichni plně spokojeni. Kraj má však základní povinnost starat se o své nemocnice, zejména v Liberci a České Lípě, a až poté přichází na řadu nemocnice v Jablonci nad Nisou a Jilemnici,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

Finanční podporu dostanou tzv. páteřní nemocnice zřizované obcemi nebo krajem. Mezi ně patří Krajská nemocnice Liberec, a.s., Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o. a Masarykova městská nemocnice v Jilemnici.

Finanční prostředky mohou nemocnice výlučně využít na investiční projekty, které přímo vedou k poskytování kvalitnější, efektivnější a bezpečnější zdravotní péče.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7