Sobotka: Schwarzenberg by měl přestat strkat hlavu do písku před proviněními Drábka

09.09.2013 16:48

Sociální demokracie je vážně znepokojena závěry Nejvyššího kontrolního úřadu, který prošetřoval postupy bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka při zavádění nového systému výplaty sociálních dávek.

Sobotka: Schwarzenberg by měl přestat strkat hlavu do písku před proviněními Drábka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ČSSD v Poslanecké sněmovně opakovaně hlasovala proti Drábkovým plánům na nefunkční zásahy do systému výplaty sociálních dávek. Upozorňovali jsme na nebezpečí poškození občanů a možné finanční ztráty. Bohužel, vláda ODS a TOP09 naše snahy vždy zablokovala a dala Drábkovým plánům doslova ve všem zelenou.
 
Závěrečná zpráva NKÚ naplnila ty nejhorší obavy, které ČSSD z politiky Jaromíra Drábka na MPSV měla.
 
Ukazuje se, že Drábek se svým ministerským týmem zakázku na nový systém sociálních dávek uzavíráním smluvních dodatků pětinásobně prodražil a místo původních 473 milionů korun zaplatil stát přes 1,5 miliardy korun! Nový systém v rozporu s veřejnými proklamacemi předem vůbec neotestovali, špatným postupem donutili pracovníky úřadů práce k tomu, aby pracovali více než 230 000 hodin přes čas! Nový systém má stále omezenou funkčnost a velkou chybovostí trvale poškozuje sociálně nejslabší.
 
Jaromír Drábek ve své roli ministra selhal, svými chybnými postupy devastoval sociální politiku státu, poškodil občany a veřejné rozpočty zřejmě připravil o stovky milionů korun.
Pokud strana TOP09 myslí svou kandidaturu v nových volbách do Poslanecké sněmovny vážně, pak by se měla od svého místopředsedy Jaromíra Drábka a jeho působení na MPSV jednoznačně distancovat a za jeho chyby se veřejnosti omluvit.  Tím, že nad případem předseda strany Karel Schwarzenberg zavírá oči, veřejnosti sděluje, že podobná skandální “správa” státu je v pořádku a lze ji od TOP09 očekávat i v budoucnu.
 
Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…