Podle něj je tzv. "antikuřácký zákon" po EET a dalších omezujících opatřeních pro podnikatele "posledním hřebíčkem do rakve". Jak Petr Bajer dodal, je mnoho restaurací, především v menších městech či na vesnicích, které jsou více závislé na množství vytočeného piva než na roznesených obědech. "Spousta hospod už skončila, protože se už provozovatelé nechtějí stavebně přizpůsobovat nesmyslným požadavkům zákonodárců jako byly například oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Teď očekávám další vlnu," doplnil předseda Soukromníků.
Plánované kontrolní hlídky zákona jsou podle Bajerova názoru návratem do 30. či 40. let. "Sám si navíc jako předseda sportovního klubu nedokážu představit, jak budu moci ručit za to, že mi ve sportovním areálu někdo nekouří. Jsem rád, že vůbec udržím dobrovolnou pořadatelskou službu, tohle po nich opravdu chtít nemohu," dodal Petr Bajer s tím, že on sám je odnaučený kuřák a měl by tak být zapřisáhlým odpůrcem nikotinu.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV