Sršeň (STAN): Čerpání evropských fondů musí být profesionálně řízeno

09.09.2017 17:05

Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo být více ministerstvem regionů. Principy čerpání fondů EU musí být účelnost, jednoduchost, včasnost a plánovitost.

Sršeň (STAN): Čerpání evropských fondů musí být profesionálně řízeno
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Lídr STAN v Olomouckém kraji Radim Sršeň

Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo být daleko více ministerstvem regionů a centrálním koordinátorem regionální politiky, formované odspoda za účasti všech klíčových partnerů v území. Musíme více využít existujících nástrojů regionálních stálých konferencí a národní stálé konference i za účelem řízení regionálního rozvoje ČR.

Čerpání fondů EU v ČR musí být daleko více profesionálně řízeno. Základními principy by měla být účelnost, jednoduchost, včasnost, průběžnost a plánovitost. MMR by mělo mít daleko silnější roli v rámci koordinace jednotlivých operačních programů. Jejich počet by se měl snížit, mělo by dojít k většímu využití tzv. integrovaných nástrojů, které by měly zajistit synergii, podporu opravdu potřebných projektů a provázanost městského prostoru s venkovským.

ČR by měla být daleko aktivnější ve vyjednávání s EU tak, abychom mohli využít peníze EU na potřebné projekty, nikoliv na věci, na které „zbyly“.

Chcete se dozvědět víc o našich vizích v oblasti místního rozvoje? Podívejte se na náš program (ZDE)!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…