Staněk (ODS): Chci nabídnout koncept aktivního senátorství

26.06.2020 9:13

Pavel Staněk zahájil senátní kampaň v Hradci Králové.

Staněk (ODS): Chci nabídnout koncept aktivního senátorství
Foto: ODS
Popisek: Pavel Staněk

Kampaň na podporu své kandidatury v podzimních volbách do Senátu dnes v Hradci Králové odstartoval kandidát za Občanskou demokratickou stranu, právník Pavel Staněk. Během 100 dnů, které kampaň potrvá, chce hovořit především o rozvoji Hradce Králové a Hradecka, stejně jako o celorepublikových legislativních tématech.

„Nemám pocit, že by se v Hradci a na Hradecku příliš řešila například podpora podnikatelského prostředí. A protože takových témat je víc, chci nabídnout koncept aktivního senátorství. Práci senátora totiž nechápu jako ježdění do Prahy na schůze, ale jako permanentní zájem o problémy lidí z regionu, problémy zdejších měst a obcí, a pomoc třeba i právě cestou jednání v Praze,“ říká Staněk, který by se rád angažoval i v celorepublikových legislativních tématech, například v otázkách ochrany soukromí. Na Hradecku je podle něj tématem zlepšení dopravní dostupnosti regionu, zkvalitnění podmínek pro podnikání, zvýšení dostupnosti bydlení nebo nový impuls ke strategickému rozvoji.

Letos sedmačtyřicetiletý Pavel Staněk spojil s Hradcem Králové prakticky celý osobní i profesní život, žije tu se svou rodinou. S manželkou Monikou založil v roce 2011 nadační fond Aquapura na pomoc pacientům s poruchami srážlivosti krve. Po absolutoriu na Právnické fakultě Masarykovy univerzity pracoval jako mluvčí a asistent předsedy Krajského soudu v Hradci Králové. Působil jako první náměstek ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, byl poslancem a pracoval mimo jiné v Legislativní radě vlády nebo jako místopředseda Ústavně právního výboru. Po skončení mandátu v roce 2013 se vrátil k práci v advokacii, dnes je řídícím partnerem mezinárodní právní a daňové skupiny Arrows, kterou spoluzakládal. Je členem Rotary Clubu. Členem ODS je od roku 2002.

JUDr. Pavel Staněk, MBA

  • ODS
  • advokát ,člen OR ODS Hradec Králové
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…