Stanjura (ODS): Kdo uteče ze sálu, vyslovuje důvěru vládě Andreje Babiše

01.06.2021 15:25

Komentář na facebookovém profilu k vyslovení nedůvěry vládě

Stanjura (ODS): Kdo uteče ze sálu, vyslovuje důvěru vládě Andreje Babiše
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Odevzdali jsme žádost poslankyň a poslanců našich pěti parlamentních klubů o svolání schůze k vyslovení nedůvěry vlády.

My považujeme za velmi důležité, aby každá poslankyně, každý poslanec, se postavil, na závěr diskuze a řekl, zda osobně má vláda Andreje Babiše jejich důvěru, nebo nemá. Současně platí, že kdo uteče ze sálu, v takto závažném hlasování, vyslovuje důvěru vládě Andreje Babiše. Pro vyslovení nedůvěry existuje mnoho důvodů. Já bych řekl, že několik desítek, ale my jsme se dohodli, že každá naše strana prezentuje ten jeden, hlavní důvod, proč jsme přesvědčení, že Poslanecká sněmovna má vyslovit nedůvěru vládě Andreje Babiše.

Nesmíme rezignovat na principy. Myslím, že jedním z pilířů parlamentní demokracie je to, že vláda se opírá o většinu v Poslanecké sněmovně. Poté, co komunisté, věrní spojenci Andreje Babiše a Jana Hamáčka, oznámili, že už nechtějí podporovat vládu, měl Andrej Babiš a jeho vláda sama požádat o důvěru v Poslanecké sněmovně, tak, jak se to patří a sluší v demokratické společnosti.

Protože to neudělali, tak bylo naší samozřejmou povinností a odpovědností demokratické opozice svolat tuto schůzi a ověřit, zda vláda Andreje Babiše důvěru Poslanecké sněmovny má, nebo nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích