Stanjura (ODS): Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu

19.09.2013 7:25

Vláda zítra odloží liberalizaci železniční dopravy. Bude totiž projednávat materiál, který se složitě jmenuje „Zpráva o postupu při otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících“.

Stanjura (ODS): Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Zpráva vznikla ještě za mého působení na ministerstvu dopravy a jejím cílem bylo otevřít další linky soukromým dopravcům od jízdního řádu na období 2015/2016. Místo toho teď vláda otevření trhu odsouvá nejméně o jeden rok. Materiál se přitom musel změnit jen kvůli nečinnosti ministra Žáka, způsobené jeho větším zájmem o televizní kamery než o jemu svěřený rezort.

Osobně jsem poznal výrazné zlepšení služeb pro cestující po nástupu konkurence na trati Ostrava-Praha. Je jisté, že nečinnost Rusnokovy vlády bude mít negativní dopad na tisíce cestujících a na další rozvoj kvalitní železniční dopravy.

Opět se ukazuje, že současné vládě, zejména ministrům za SPOZ,  jde více o vlastní sebepropagaci než o daný rezort a občany České republiky.

Zbyněk Stanjura
bývalý ministr dopravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.