Starosta Kučera (ČSSD): Léto nám pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty

02.07.2016 14:04

Slovo starosty města Pelhřimov na začátek letních prázdnin:

Starosta Kučera (ČSSD): Léto nám pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Pelhřimova František Kučera (ČSSD)

Vážení spoluobčané,

nastal čas prázdnin a dovolených. Rovněž za sebou máme prvních šest měsíců roku 2016. Za tuto dobu se ve městě událo mnoho věcí. Novinkou bylo zavedení zpoplatněného parkování v centru města nebo oddávání na Kalvárii v Pelhřimově. Povedlo se dokončit osvětlení zimního stadionu, položení nové palubovky ve sportovní hale, kompletně je opravená ulice Dobiášova v Pelhřimově a dokončuje se vybudování chodníku na Polním dvoře. Letos jsme zahájili revitalizaci Městských sadů a v plném proudu je rekonstrukce ulic Lesní a Sdružená.

Významnou událostí byla nedávná návštěva prezidenta České republiky Miloše Zemana, při níž se hlava státu setkala například se zastupiteli a občany města. Celá návštěva proběhla bez komplikací, pan prezident si naše město pochvaloval, zapsal se do Pamětní knihy a následně dekoroval prapor města pamětní stuhou prezidenta republiky, což je rovněž připomenutím významného dne Pelhřimova, který už je nesmazatelně zapsán v historii města.

Léto nám však mírně pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty do budovy bývalé Agrobanky na Svatovítském náměstí. Bohužel je to rozhodnutí České pošty, které nemůže město Pelhřimov žádným způsobem ovlivnit či dokonce změnit. Ani jsme o tomto kroku pošty nebyli včas informováni.

Nicméně letní měsíce jsou před námi a s ním i kulturní akce, kterých bude i letos dostatek a já věřím, že se na některých z nich společně uvidíme. Masarykovo náměstí ožije koncerty U Stromečku nebo v srpnu filmovým létem s Kinematografem bratří Čadíků. Opět nebude chybět Pelhřimovské kulturní léto, které nabídne promenádní koncerty, pohádky pro děti nebo Malý letní rockový festival. Na konci srpna nás opět čeká Pelhřimovská pouť a Festival hasičských dechových hudeb a Dny záchranářů.

Akcí na léto je daleko více, a proto věřím, že si ze zajímavé nabídky vybere každý. Dovolte mi tedy, abych vám popřál příjemné prožití letních měsíců, slunečné dny, šťastné kilometry při cestě na dovolenou i nazpět domů, odpočiňte si, načerpejte nové síly a dětem samozřejmě přeji mnoho zajímavých prázdninových zážitků.

Autor je starosta města Pelhřimov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.